Életmód

Irodai nassolók – Te melyik típusba tartozol?

Egy falat csoki, egy Túró Rudi az automatából, egy kis üdítő - az édesség lassan átveszi a kávé helyét a munkahelyi serkentőszerek sorában. Mindenki nassol, de ebben sem vagyunk egyformák. Te vajon melyik típusba tartozol?

 A társasági ember

Rendszeresen ellátogat az édesség-automatához vagy a büfébe, és közben begyűjti a hivatali pletykákat, és azt is megtudja, mi történt tegnap a legújabb valóságshowban.

Miért csinálja? A társaság jobban érdekli mint a csoki, de azért az édesség is jól esik neki.

Nassolj okosan! Egyél egy szem kemény cukorkát: ezt hosszú időbe telik elszopogatni, és viszonylag kevés kalória van benne.

 A robot

Óramű-pontossággal mindennap ugyanakkor indul el édességért.

Miért csinálja? Lehet, hogy nem eszik elég gyakran tápláló ételeket, így az energiája egy idő után megcsappan.

Nassolj okosan! Ha a szokások rabja vagy, keress új, egészséges szokásokat: egyél hasznos tápanyagokban gazdag ebédet, és készíts be magadnak egy 100-150 kalóriás nasit, például egy almát, vagy egy marék diót délutánra.

 A stresszevő

Ahogy közelít a határidő, úgy nő az idegnyugtató csokoládéhalom az asztalán.

Miért csinálja? A stressz kimeríti a szervezet szerotoninraktárait, így sokan a csokoládé szerotonintermelés-serkentő hatásával igyekeznek feldobni magukat.

Nassolj okosan! A banán is növeli a szerotonin mennyiségét a szervezetben: majszolj el egyet!

 A bűntudatos

Akármilyen okból is nyúl édességért, nem győz szabadkozni miatta.

Miért csinálja? Ha szóban is kifejezi a sajnálatát, csökken a bűntudat a lelkében.

Nassolj okosan! Ne nézz ellenségként a kalóriákra: semmi baj az időnkénti édességfogyasztással, ha az idő 90 százalékában egészségesen táplálkozol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top