Életmód

Erősíti az immunrendszert és a csontokat, véd a fertőzésektől – tuti téli finomság

Ráadásul nem is kell vagyonokat költened rá: az aszalt sárgabarack nem drága, viszont védi az egészségedet, és még az édesség iránti vágyadat is kielégíti.

Az aszalt sárgabarack nemcsak rágcsálnivalóként egészséges: a vállalkozó kedvű szakácsok a müzlitől a süteményig bármihez felhasználhatják, de akár még húsételeket is pikánsabbá tehetnek vele. Csak egyre kell vigyázni: mint minden aszalt gyümölcsnek, ennek is koncentrált, magas a cukortartalma, így érdemes mértékkel fogyasztani.

Az aszalt barack a természet egyik legjobb béta-karotin forrása: három szem tartalmazza a napi ajánlott béta-karotin adag felét. Ennek a kiváló antioxidánsnak köszönhetően ez a finomság erősíti az immunrendszert, így véd a fertőzésektől, segíti a szervezetet a sérült szövetek regenerálásában, óvja a csontok egészségét, és a látásodat is javítja. Az aszalt barack a rostoknak és a káliumnak is kiváló forrása, ráadásul zsír- és koleszterinmentes. Rágcsálj el belőle minden nap pár szemet – csoki helyett is beválik!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top