Életmód

3 tuti fogyókúrás édesség

Most, hogy fogyókúrázol, szomorúan gondolsz a finom édességekre, és úgy érzed, neked már soha nem jut ilyen kényeztetés? Ugyan már! Csak okosan kell választanod! Megmutatjuk a három legjobb finomságot, ami még fogyaszt is!

Étcsokoládé

Egy új dán kutatás szerint azok a fogyókúrázók, akik megengednek magunknak egy kevés jó minőségű étcsokit, a következő étkezésnél kevesebb kalóriát fogyasztanak el, és kevésbé érdeklik őket a zsíros, sós és cukros ételek. Ráadásul több vizsgálat is bizonyította már, hogy a minőségi étcsoki védi a szív egészségét, csökkenti a vérnyomást és a „rossz” koleszterin szintjét a vérben, javítja az agy vérellátását, és visszafogja a vérrögök kialakulásának kockázatát. Ráadásul emeli a szerotonin és endorfin szintjét a szervezetben, ettől pedig javul a hangulatod. Gazdag B-vitaminban és magnéziumban, ami az agyadat tartja formában. Tartalmaz egy kevés koffeint is, ami jót tesz a koncentrációs képességednek. Ráadásul afrodiziákumnak is tartják. Ennyi jótétemény mellett már csak arra figyelj, hogy magas kakaótartalmú csokit válassz, és ne egyél belőle alkalmanként pár kockánál többet.

Fagyi

A kalciumban gazdag desszertek, mint például a fagylalt, megkötik a zsírsavakat az emésztőrendszerben, és megakadályozzák azok felszívódását. Egy vizsgálatban azok a résztvevők, akik napi 1700 milligramm kalciumot fogyasztottak alacsony zsírtartalmú tejtermékekből (ez a mennyiség körülbelül 5 pohár tejnek felel meg), napi 85 kalóriának megfelelő zsír felszívódását akadályozták meg. Ráadásul egy fél csésze vaníliafagyi 19 milligramm kolint is bejuttat a szervezetedbe: ez az anyag véd a ráktól, a szívbetegségektől, az agyvérzéstől. Persze nem kell mindennap felfalnod egy doboz jégkrémet, de pár naponta egy teniszlabdányi gombóc nem árthat.

Zabkása mézzel és gyümölcsökkel

Oké, nehéz ínycsiklandóan tálalni, viszont finom és tele van rosttal. Egy amerikai kutatás szerint azoknak, akik 12 grammról 24-re növelik a napi rostfogyasztásukat, napi 90 kalóriával kevesebb szívódik fel a szervezetében, mint azoknak, akik kevés rostot esznek. Ráadásul a rostok csökkentik a magas vérnyomás és a kettes típusú, időskori cukorbetegség veszélyét. Fél csésze zabkásában 10 gramm fehérje van, ami az izomépítéshez nélkülözhetetlen, míg a gyümölcsök rengeteg vitaminnal látják el a szervezetedet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top