Életmód

3 apróság, amiről nem is gondolnád, hogy hizlal

A hízás-fogyás nem mindig az ételeken múlik. Illetve végső soron igen, de vannak olyan apróságok, amelyek szinte egyenes úton vezetnek a túlevés felé. Lássunk három diéta-szabotőrt!

Széles, alacsony poharak

A kutatásokból az derül ki, hogy azok, akik széles, alacsony poharakból isznak, általában több üdítőt töltögetnek maguknak, mint azok, akik a magas, karcsú poharakra szavaznak – egyujjnyi ital ugyanis a szemünknek a széles és a keskeny pohárban is egyujjnyi. Napi 1 deci plusz narancslé viszont évi másfél kiló hízást is jelenthet. Ha tehát cukros üdítőket iszol, keskeny, magas poharat válassz, míg az alacsony, széles poharakat inkább vízzel töltsd meg.

Teli kamra

Nagy tételben vásárolni lehet, hogy olcsóbb, de a szuperméretű csomagok szuperméretű nassolásra csábítanak. A kutatók azt is kiszámolták, hogy ha nagy zacskó van előtted, 23 százalékkal több rágcsálnivalót fogsz kivenni belőle –  cukorkáknál pedig egyenesen a normál adag dupláját! A választék is fontos tényező: ha háromféle cukorka van előtted, egészen biztosan mindbe bele fogsz kóstolni. Ha mégis a nagy csomag ételre szavazol, oszd szét a tartalmát kis csomagokra, ahogy hazaérsz a boltból. Ne tarts otthon többféle rágcsálnivalót, válassz ki egyetlen kedvencet.

Forgalmas konyha

Manapság minden a konyhában történik: megy a tévé, itt gyűlnek a számlák, itt ül le a család. Ám aki tévét néz a konyhában, hajlamos gyakrabban, és többet enni. Érdemes a televíziót és a telefont olyan helyre tenni, ahol nincs szem előtt az étel. Étkezések között pedig oltsd le a villanyt a konyhában, hogy ezzel is jelezd: zárva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top