Életmód

Fogyj olcsón! – 4 tuti trükk

Úgy gondolod, hogy a fogyókúra és az egészséges ételekre való áttérés drága mulatság? Nagyon tévedsz! Csak a trükköket kell ismerned - mi most mutatunk belőlük négyet.

1. Figyeld az akciókat: nem haszontalan dolog átlapozni a bedobott akciós újságokat, vagy üres perceidben átnézni a szupermarketek internetes oldalát. Tervezd meg a heti menüt úgy, hogy minél több akciós árú élelmiszer szerepeljen benne – persze csak olyanok, amelyek nem ártanak a vonalaidnak! Ne rohand végig az összes áruházláncot, ott vásárolj, ahol a legtöbb egészséges élelmiszert tudod beszerezni ésszerű áron.

2. Tálalj kevesebb húst és több zöldséget, hetente néhányszor pedig vegetáriánus ételt is készíthetsz. Kísérletezz a különféle receptekkel, fűszrezésekkel.

3. Az olyan ételeket, amelyeket napi rendszerességgel fogyasztasz – például a reggeli müzli, vagy a kedvenc szendvicsed a büféből -, ne vedd meg készen, inkább készítsd el otthon. Így nemcsak olcsóbban jössz ki, hanem azt is pontosan tudni fogod, mi kerül a tányérodra.

4. Ha egy étteremben szeretnél találkozni valakivel, vacsora helyett beszéld meg ebédre a randit. Délben sok étterem kínál jutányos árú ebédmenüt, ráadásul ekkor egészen biztosan nem fogsz alkoholt inni – a szeszes ital ugyanis kalóriadús és drága is egyszerre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top