Életmód

3 hatásos fegyver a stressz ellen

Ne gondold, hogy nincs gyógyszer a stresszes életre: íme 3 stresszmentesítő trükk.

1. Minden nap várj valamit!

Minden reggel koncentrálj egy apró, örömteli dologra, ami aznap vár rád (például egy habos kávé a délutáni kávészünetben), és egy nagyobb, várva várt eseményre (például a hétvégi bulira). Ez a kis szertartás a szokásoddá teszi, hogy a jó dolgokra gondolj, ahelyett, hogy attól félnél, ami félresikerülhet.

2.  Változtass a rutinon!

A szakértők szerint az embereknek általában a váratlan dolgok okozzák a legnagyobb stresszt. Ha minden nap beiktatsz valami újdonságot, a gondolkodásod rugalmassá válik, és könnyebben kezeled majd mindazt, amit az élet az utadba sodor. Ne járj mindig ugyanahhoz az edzőhöz aerobikra, és próbálj ki néha egy új receptet!

3. Őrizd meg a boldog pillanatokat!

Vegyél elő három képet, amely olyan helyzetekben ábrázol, amikor jól érezted magad: a nyaraláson, vagy amikor az unokaöcséddel bolondoztál. Ha napi 10 másodpercig ezekre a képekre összpontosítasz, máris enyhül az izmok felszülése, és lassul a szívverésed.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top