Túlsúlyos a gyereked? Így változtass az étrendjén!

nlc | 2010. Január 25.
Nem kell azonnal megijedned, vagy rögtön orvoshoz szaladnod, ha porontyodon van egy kis fölösleg. Változtass az étkezésén pár egyszerű tippel, hogy fitt legyen!

1. Ügyelj arra, hogy ne egyen sok húst, tojás és tejes ételeket. Az állati eredetű táplálékok tele vannak telített zsírsavakkal, amik növelik a koleszterinszintet.

2. Ha szereti a cukros italokat, mindig hígítsd fel neki vízzel. Figyelj arra, hogy eleget igyon, ez eltelíti a gyomrát, nem lesz olyan hamar éhes és az anyagcseréje is felgyorsul.

3. Csempészd be az étrendjébe a gyümölcsöket és zöldségeket! Csomagolj az uzsonnája mellé egy almát vagy egy répát, tegyél a szendvicsébe paprikát, uborkát. Fontos, hogy szervezete megkapja az összes vitamint, ami a növekedéséhez szükséges. 

4. Soha ne jutalmazd egy jó jegyért csokival, vagy cukorral! Menjetek inkább moziba, vagy ajándékozz neki új ceruzákat, kifestőt.

5. Rengeteg kalóriát spórolhatsz a nassoláson, nem mindegy ugyanis, mit rágcsál. Csokis keksz helyett ajánlj neki egy kevés gumicukrot, chips helyett pedig ropit. Ezekben kevesebb a kalória.

+1 Könnyen követheted porontyod étkezési szokásait, ha naplót vezetsz arról, mikor, mit, és mennyit evett, vagy nassolt a nap folyamán.

Exit mobile version