Életmód

7 jó ok, hogy végre elkezdj sportolni

Nehezen szánod rá magad, hogy végre lemenj az edzőterembe? Mutatunk 7 érvet, amely talán felállít a fotelból!

1. Jó a lehangoltság ellen: a sport serkenti a szervezetben az „örömhormonok” termelődését, ráadásul sokkal egészségesebb, mintha otthon ülnél, és sajnálnád magad a tél miatt, vagy épp (nagyon rossz ötlet!) koktélozással próbálnád oldani a feszültséget.

2. Szexisnek érzed magad tőle: már annak tudata is magabiztosabbá tesz, hogy a rendszeres sporttól szépen formálódik a tested. Hát még ha valamilyen különlegesen nőies mozgást választasz, amilyen például a hastánc!

3. Egészséges maradsz: a rendszeresen sportolók körében például sokkal ritkább a kettes típusú, időskori cukorbetegség, de más életveszélyes kórokat is képes megelőzni a mozgás.

4. A gyerekek miatt: jó, ha példát mutatsz nekik az egészséges életre. Ráadásul nagyobb a valószínűsége, hogy sokáig velük maradsz, ha nem marad ki a sport a napirendedből.

5. Új célokat érhetsz el vele: napról napra többet fedezhetsz fel magadból, és egyre kijjebb tolhatod a határaidat. Ez pedig szinte észrevétlenül tesz magabiztosabbá.

6. Több lesz az energiád: néhány hét rendszeres sport után azt fogod észrevenni, hogy könnyebben veszed a mindennapok akadályait.

7. Megeheted a sütit: na persze, nem mértéktelenül – de ha rendszeresen sportolsz, aligha jelenthet veszélyt a vonalaidra, ha néha megkívánsz egy tányér desszertet ebéd után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top