Életmód

Ülőmunkát végzel? 4 ötlet, hogy az irodában is fitt legyél!

Változtasd fitnesz-központtá az irodádat! Persze nem kell aerobik-órát tartanod az értekezlet helyett, de van néhány apró változtatás, amelyek segítségével az irodai órákba is belevihetsz egy pici mozgást.

1. Használd ki az odavezető utat!

Sétálj, biciklizz, vagy egyszerűen szállj le egy megállóval előbb a buszról. Ha autóval jársz dolgozni, a parkoló legtávolabbi szélén állj meg.

2. Ha lehet, állj!

Állva több kalóriát  éget el a szervezeted, mint ülve: épp ezért telefonálj állva,  vagy sétálj el a szomszéd irodáig, amíg elküldöd az sms-t.  A büfében sem kell feltétlenül leülnöd, amíg megiszod a kávédat.

3. Tarts szünetet, és mozogj!

Ha szükséged van öt perc szünetre, ne egy kávéval frissítsd fel magad, hanem egy kis sétával, vagy néhány egyszerű gyakorlattal. Például körözz néhányszor előre vagy hátra a válladdal, vagy nyújtsd meg a nyakadat: hajtsd előre a fejedet, az álladat közelítsd a mellkasod felé, amíg nem érzed, ahogy nyúlnak az izmok a nyakad hátsó részén.

4. Szerezz be egy fitnesz-labdát!

Ha a főnököd vevő az újdonságokra, cseréld le az irodai széket egy fitnesz-labdára. Ezen üldögélve munka közben is javul az egyensúlyérzéked, és erősödnek a törzsed izmai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top