Életmód

Étkezz automatából is egészségesen!

Megéheztél az irodában, de már bezárt a büfé, csak az automata kelleti magát a folyosón? Ne törődj bele, hogy a gépből csak egészségtelen ételt vehetsz: megmutatjuk, mi a legjobb opció a szorult helyzetben.

Mi van a gépben? Chips, nacho-chips, sós kisperec, sajtos chips, sós földimogyoró, csokis fánk, előrecsomagolt süti, rágó, keménycukorka.

Melyik a legjobb? A sós kisperec. A többihez képest alacsony a zsír- és kalóriatartalma, viszont sok szénhidrátot tartalmaz: energiát ad, anélkül, hogy a zsírtartalma elnehezítene.

Futott még: a sós földimogyoró. Jó fehérje- és rostforrás, ráadásul a mogyoró zsírsavai is hasznosak, csak a só- és kalóriatartalma aggasztó. Egyél belőle egy kis adagot (a többit rejtsd el jól a fiókban, holnap is lesz nap), és a tányéron levő szemekre dobj egy szalvétát, mielőtt rágcsálni kezdenéd, hogy letörölj valamennyit a sóból.

Mi a legrosszabb? A csokis fánk. Rengeteg benne a kalória, és a koleszterinszintet is nagyon megemeli. Ha mindenképp valami csokisra vágysz, tarts az irodában egy zacskó alacsony cukortartalmú instant kakaót és egy doboz tartós tejet: a kakaóital fehérjével és kalciummal lát el.

Ha rád tör a cukorhiány: válaszd a rágót, ami édes, de nincs benne kalória.

Ha inkább sósat ennél: megint a perec a legjobb választás – ráadásul finomabb is, mint a chips. A sós ételek mellé mindig igyál pár pohár vizet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top