Életmód

Így kerüld a műkaját! – 3 egyszerű lépés

Szeretnéd elkerülni a tartósított, színezett, állományjavított műeledelt, de nem tudod, hol kezdd az étrended "kitakarítását"? Ezzel a három egyszerű módszerrel szinte észrevétlenül csempészheted vissza az életedbe a minőségi ételeket.

Dobd ki a legdurvábbakat!

Ahelyett, hogy egyszerre cserélnél le mindent a kamrában, először kezdd a legdurvábban tartósított, színezett ételekkel, például a chipsszel és a kólával. Az is jó megoldás, ha először csak a fehér kenyeret cseréled teljes kiőrlésűre.

Legyen tiszta a legnagyobb része!

Tekintsd át, melyik ételfajta adja a napi kalóriáid legnagyobb részét, és ezt váltsd bióra, vagy háztáji termelésűre. Ha sok húst eszel, érdemes falun keresned egy megbízható őstermelőt, akitől húst, tojást vehetsz. Ha vegetáriánus vagy, keresd a biozöldségeket, de ezeket is vásárolhatod őstermelőtől. Ne légy fanatikus – általában ezen szokott megbukni minden diéta! Ha az esetek 80 százalékában egészségesen étkezel, már épp eleget tettél.

Olvasd el a címkét!

A természetes, kevéssé feldolgozott ételek kevés összetevőből állnak, és nem találsz a címkéjükön túl sok E-számot sem. Ökölszabályként hagyd el azokat az ételeket, amelyben négynél több E-számmal jelölt összetevő van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top