Életmód

Óriási siker – 848 kilót adtak le a Zsírégető Klub tagjai

1 hónap, 100 fő, -848 kg- így lehet röviden összegezni a legnagyobb új, hazai fogyókúra mozgalom, a Zsírégető Klub első nagy csapatának sikerét. Ezzel egy időben elindult a második ütem, azaz újabb 100 szerencsés kiválasztott önkéntes vágott neki a Nagy Zsírégetésnek.

Minden idők legnagyobb hazai fogyókúra-mozgalma vette kezdetét egy hónappal ezelőtt, amikor a 300 kiválasztott fogyni vágyóból álló csoport első 100 résztvevője elkezdte programját. Ingyenesen vehették igénybe az ABC Fogyókúra Rendszer étrendjét, hogy kipróbálják: milyen sikerrel működik. Egy hónap után megszülettek az első eredmények, amelyek minden várakozást felülmúltak.

A 100 túlsúlyos néhány hete még nem tudhatta milyen sikerre számíthat, ha belevág új fogyókúrájába a Zsírégető Klub keretében. A Gastroyal profi táplálkozástudományi és dietetikai szaktekintélyeiből álló team által kidolgozott testsúlycsökkentő ABC Fogyókúra Rendszer ugyan éhezés és szenvedés nélküli fogyást ígért, ám mivel a legtöbben számos kúrát kipróbáltak már sikertelenül, nem is merték remélni, milyen könnyedén olvadnak majd róluk a kilók.

„Egy hónapja még riadt arcokat láttunk, amikor végignéztünk az résztvevőkön. Most pedig magabiztos emberek mosolyognak vissza ránk, akik ráadásul szemmel láthatóan jóval könnyebbek is lettek. Ez azt bizonyítja, hogy a rendszer működik, és az első 100 kiválasztott személy már jelentős sikereket könyvelhet el.” – mondja Sebestyén Balázs és Vadon János, a Zsírégető Klub házigazdái.

 

Az első 100 fős csoport eredményeit ünnepélyes keretek között, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékén február 28-án hirdette ki Dr. Mikó Ádám közjegyző, aki az összes mérlegelést hitelesítette. Örömmel jelentette be, hogy az első 100 fős csoport 1 hónap alatt 848 kg-ot fogyott. Egyúttal elmondta, hogy a látványos eredményeken felbuzdulva magánemberként ő is csatlakozott a Zsírégető Klubhoz, és az ABC Fogyókúra Rendszer étrendjével egy hét alatt már 3 kilótól szabadult meg.

Óriási siker - 848 kilót adtak le a Zsírégető Klub tagjai

 

Az első hónap egyben verseny is volt. Az a 10 résztvevő, aki az egy hónap alatt a legtöbb túlsúlytól szabadult meg, a továbbiakban is ingyenesen fogyaszthatja a zsírégető ételeket, egészen az általuk kitűzött álomsúly eléréséig. Rajtuk kívül még három kategóriában – négygyermekes fogyókúrázók, a legnagyobb haskörfogat-csökkenést elértek és a legnagyobb induló súlyúak – két-két fő részesült ugyanebben a díjazásban.

 

A legtöbbet fogyott hölgy – 17 kilós testsúlycsökkenéssel – Kovács Tímea, a legtöbbet fogyó úr – mínusz 15 kilóval – Belső László lett.

 

„142 kilóval vágtam neki, és most 125-nél tartok. Már ez akkora eredmény számomra, amit nem is mertem remélni. Célom, hogy 100 kiló alá menjen a súlyom, leginkább a 80-90 kg között szeretnék megállni. Az egy hónap alatt egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy abbahagyom, mert végig jól éreztem magam. Emellett pedig – a tiltás ellenére – minden reggel mérlegre álltam, és ha csak néhány dekagrammal voltam kevesebb aznap, már az is óriási lendületet adott. Az étrendváltás mellett többet is mozgok, mint eddig. Először egy buszmegállónyi távolságot gyalogoltam, később kettőt, most pedig már három megállóval előbb leszállok a buszról, hogy egyre több legyen a testmozgás is” – meséli lelkesen az első csoport hölgy-rekordere, Kovács Tímea (41).

 

„Gyerekkorom óta küzdök a túlsúlyommal, de ez idáig sosem sikerült megszabadulnom jelentősebb fölöslegtől. Egy hónapja 132,5 kg voltam, most 117,5-nél tartok. Mindenképpen szeretném, ha két számjegyű lenne a súlyom, és úgy érzem, az ABC Fogyókúra Rendszernek köszönhetően úgy 2 hónap múlva el is fogom érni. Az ABC étrendjével valóban koplalás nélkül tudtam fogyni, nem voltak mélypontok az elmúlt egy hónapban. A korábbi fogyókúrák alatt mindig azzal szembesültem, hogy valamit – leginkább szénhidrátot – meg kellett vonnom magamtól. Ezt persze egy ideig bírtam, de végül feladtam, és habzsoltam az édességeket. Most viszont ehettem mindent – pizza, rántott hús, nokedli, somlói galuska -, de mivel csökkentett szénhidrát tartalmú alapanyagokból készültek, így nem híztam, sőt fogytam tőlük” – számol be tapasztalatairól Belső László, az urak közötti győztes.

 

Óriási siker - 848 kilót adtak le a Zsírégető Klub tagjaiDr. Szűcs Erzsébet, Főorvos Asszony, aki a kezdetektől aktív szakmai figyelemmel kísérte az ABC Fogyókúra Rendszert röviden így jellemezte az eddigi eseményeket:

 

„Nagyon elégedett vagyok az eredményekkel! Több ilyen kezdeményezés kellene!”

 

 

Az első tesztcsoport eredményhirdetése egyben egy újabb időszak kezdete volt, hiszen újabb 100 fő kezdhette meg egy hónapos, ingyenes fogyókúráját a Zsírégető Klub keretében.

 

A zsírégető Klub első ütemének kiemelt nyertesei

 

A tíz legtöbbet fogyott résztvevő

Kovács Tímea – 16,95 kg
Belső László – 15,05 kg
Öcsi Balázs – 12,9 kg
Gaál Gabriella – 12,7 k
Sashalmi Gábor – 12,3 kg
Kiss Gábor – 12,15 kg
Borsos Gizella – 11,9 kg
Sasvári Zsuzsanna – 10,85 kg
Kocsis Ildikó – 10,25 kg

 

Különdíjasok:

4 gyermekes résztvevők

Apróné Erős Krisztina  – 6,4 kg
Havasi Tibor  – 12,45 kg

 

 

 

Legnagyobb haskörfogat-csökkenést elért résztvevők

Farkasné Dancsik Rózsa  -17,5 cm (-8kg)
Fazekas László  -19,5 cm (-12kg)

 

 

 

Legnagyobb induló súlyú résztvevők

Kelemenné Dobos Éva 146 kg – 8,55 kg
Lőrincz Adrián 173 kg – 8,8 kg

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top