Életmód

Tiltott gyümölcsök, melyek jót tesznek az agynak

Igyekszel ellenállni a csoki, a bor vagy egy jó erős tea kísértésének? Néha engedhetsz nekik, ugyanis segítenek jó formában tartani az agyadat!

Egy norvég kutatás szerint egy pár kocka csoki, egy pohár minőségi bor, vagy egy csésze tea nagy segítség lehet abban, hogy az agyad mindig úgy vágjon, mint a borotva. A jó híreket oslói kutatók szállították, akik megállapították, hogy ezeknek az ételeknek és italoknak a mértékletes, ám rendszeres fogyasztása javította a kísérleti alanyok teljesítményét a kognitív tesztekben. A mennyiségre azonban érdemes odafigyelni. A kutatók szerint a teából fogyaszthatunk legtöbbet: az alanyok teljesítménye annál jobb lett, minél többet ittak belőle – csak a napi 10 csészényit nem szabad átlépni, de ennyit talán még a legnagyobb tearajongók sem isznak kedvenc forró italukból. A széles választékból érdemes az antioxidánsokat bőven tartalmazó zöld teát választani. Csokoládéból ezzel ellentétben 10 gramm is elegendő – mivel ez körülbelül egy kockának felel meg, a kutatás sajnos nem ad felmentést a nyakló nélküli csokirágcsálásra. Borból pedig napi egyetlen kis pohárnyi szolgálja a szellemi frissességünket – ennél több már rombolja azt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top