Életmód

3 tipp, hogy ne unj rá az edzésekre!

Semmi kedved az ezerszer végigcsinált edzésprogramhoz? Jó hírünk van: a változatosság nemcsak a lelkesedésednek használ, hanem az alakodnak is!

Ha napról napra ugyanazokat a gyakorlatokat végzed el, egy idő után nagy valószínűséggel elunod majd magad, és ezért könnyebben hagyod abba az egészet. Ráadásul az izmaid fejlődése, az alakod formálódása is megáll egy szinten, ahonnan a  megszokott rutinnal nehéz tovább lépni. Épp ezért érdemes megkeresni a változatosságot az edzéseidben!

Legyen buli: nem számít, milyen sportot űzöl, ha nem érzed jól magad közben, aligha leszel tőle fitt. Ha a konditermi súlyzók magányos emelgetésének már a puszta említésétől is kiráz a hideg, próbáld ki bátran a fitnesz-stúdiók, jógaközpontok csoportos óraválasztékát: keress egy szimpatikus jógairányzatot, táncos edzést, vagy ismerkedj meg a spinninggel, a pilates-szel, a kickbox-aerobikkal. De akár a barátnőidet is beszervezheted egy jó kis, gimnáziumi időket idéző röplabdameccsre! A közös lendület téged is magával ragad majd!

Feszes ritmusok: a jó zene rávesz, hogy elfuss még egy saroknyit – ha azonban ráunsz a szokásos ritmusokra, az edzéseid is lelassulnak. Frissítsd rendszeresen a zenelejátszód tartalmát!

Menj máshová: a benti edzések hónapjai után remek érzés, ha egyszer-egyszer a szabadban edzel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top