Életmód

Káposzta-kisokos: válassz egészségügyi panaszaid szerint!

A káposztáról és rokonairól régóta tudjuk, hogy a légúti betegségektől a daganatokig számos kór megelőzésében segítenek. Lássuk, melyikük miben segít!

Fejes káposzta: rengeteg kalciumot tartalmaz, így a tejterméket nem fogyasztóknak érdemes gyakran a tányérjukra tenni, mivel segít a csontok épségének megőrzésében.

Kelkáposzta: antibakteriális hatásáról ismert, levét a gyomor gyulladásos betegségeinek kezelésére használják.

Vöröskáposzta: az összes káposztaféle közül ennek a legnagyobb a víztartalma, súlyának 92,3 százaléka víz. Likopinban, az ereket védő antioxidánsban is gazdag.

Karfiol: nyugtató, relaxáló hatású bromidot tartalmaz, folát-tartalma pedig a fehérvérsejtek és a szervezetet védő antitestek termelésében játszik szerepet.

Brokkoli: az egyik legjobb rákmegelőző hatású zöldség, különösen a mellrák kivédésében hasznos.

Kelbimbó: jelentős mennyiségben tartalmaz béta-karotint és C-vitamint, amelyek többek között a ráncok megelőzéséhez járulnak hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top