Életmód

4 tuti trükk a tartós fogyáshoz

Néhány apró trükkel gondoskodhatsz róla, hogy mindig legyen a kezed ügyében valamilyen egészséges, tápláló étel, és ne kelljen engedned a gyorsételek csábításának. Íme 4 hasznos tipp.

1. Készülj fel az éhségre: ha négyóránként elfogyasztasz egy körülbelül 400 kalóriás fogást, nem kell tartanod a váratlanul rád törő éhségrohamokról. Ha még felkészültebb szeretnél lenni, tarts néhány apró csomag, egészséges, nem túl romlékony rágcsálnivalót – például diót, vagy müzliszeletet – a fiókodban, vagy a kesztyűtartóban.

2. Kerüld a kísértést az üzletben: gondolj arra, hogy néhány napig azt fogod enni, amit most hazaviszel. Készítsd bevásárlólistát, és ragaszkodj hozzá – így még spórolhatsz is.

3. Készítsd elő az ennivalót: amikor hazaérsz a boltból, szánj pár percet az előkészületekre. Tisztíts meg némi zöldséget, porciózd ki a pici adag rágcsálnivalókat, tegyél az asztalra, jól látható helyre megmosott gyümölcsöt.

4. Cserélj, ahol lehet: ha csak lehet, cseréld a zsíros hozzávalókat soványakra. Használj a teljes tej helyett zsírszegényet, a sertéshús helyett pulykát, a 20 százalék zsírtartalmú tejföl helyett 12 százalékosat, vagy joghurtot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top