Életmód

Biciklizz a vacsoráért!

Egy dán hotel a világon elsőként kínál olyan környezetbarát modellt, amellyel akár más turisztikai létesítmények számára is például szolgálhat.

A koppenhágai Crowne Plaza Copenhagen Towers, amely a dán főváros központjától 15 percnyire, a koppenhágai reptértől pedig 5 percnyire fekszik, két szobakerékpárt állított fel a vendégek részére, amelyet generátorokra kötöttek. A vendégeket arra biztatják, hogy kerekezzenek egy kicsit, és ha ezzel elég áramot termelnek, meghívják őket vacsorára. Júniustól a sportos kedvű vendégek a 366 szobás szálloda napkollektor-rendszerével kelhetnek versenyre: aki 10 wattórányi elektromos áramot, vagy ennél többet termel edzés közben, annak jutalma egy helyi termékekből készített vacsora. Frederikke Tommergaard, a hotel szóvivője kijelentette, hogy az ajánlat természetesen csak a fizető vendégeknek szól, az utcáról nem lehet beugrani, hogy az ingyen vacsora reményében pedálozzunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top