Életmód

Bőrpoblémák, emésztési zavarok? Segít a tengervíz!

Manapság nagyon sokat hallhatunk a víz jótékony hatásairól. Nem kérdés, hogy a víznek meghatározó szerepe van az egészséges életmódban, hiszen szervezetünk legfontosabb és nélkülözhetetlen alkotóeleme.

Akárcsak testünk nagy része, Földünk jelentős része is vízből áll, legnagyobb százalékban víz borítja, mégpedig tengervíz. A sós tengervíz jótékony hatásait már a 17. és 18. században is bebizonyították. Sőt az ókori görög mitológia is utal erre, amikor azt említi, hogy Aphrodité, a szépség és a szerelem istennője a tenger adta kincseknek -a tengeri sónak, az iszapnak és az algának- köszönhette egyedülálló szépségét. De miért is fontos számunkra a tengervíz? Elsősorban azért, mert a tengervízben az ember vérplazmájához hasonló összetevők találhatók, és a szervezetünknek szüksége van az oldott, ionos, koncentrált tengeri ásványokra és nyomelemekre.

Kinek és miért?

A tengervíz egészségmegőrző hatásaAkinek megadatott, hogy tengerparton nyaralhasson, az a saját bőrén tapasztalhatta a sós víz jótékony hatásait. A tengervíz biztosítja a bőrünk számára legfontosabb ionokat – nátriumot, káliumot, magnéziumot, kloridot, szulfátot és foszfátot-, de hatása nem csak fizikai állapotunkban jelentkezik. Az ásványi anyagok jobb mentális közérzetet is eredményeznek, elősegítik minden gyógynövény vagy gyógynövény-kombináció hatását. A tengervíz, szokatlan ízétől függetlenül, amelyet sokan kellemetlennek tartanak, jótékony hatásait belsőleg is kifejti. Jót tesz az emésztésnek, szabályozza a vérnyomást, csökkenti a vér koleszterinértékét. Tudvalevő, hogy az óceánok vizében lévő ásványok és nyomelemek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára, és hatékonyan segítenek a hiánybetegségek leküzdésében, illetve megelőzésében. Az utahi Nagy-sóstó is az óceánokban található anyagokat tartalmazza, csak öt-tízszeres koncentrációban, mindemellett alacsony nátriumtartalommal, így a testfolyadékhoz hasonló, természetes arányban. Dokumentumok őrzik, hogy a II. világháborúban az amerikai tengerészeknél Salt Lake-ből származó oldatot alkalmaztak infúzióként, mert összetétel olyan jónak bizonyult. A tengerek vize jótékony hatással van a migrénre is, bár kérdéses,
hogy ez a víznek vagy a tenger mentális hatásának köszönhető.

Hogyan?

A tengervíz külsőleg és belsőleg is alkalmazható, bár inkább az előbbi felhasználás ismert. Izületi bántalmak és bőrbetegségek esetén érdemes fürdővízben feloldani a koncentrátumot. Bőrproblémáknál a tengervízből kivont ásványi anyaggal masszírozást is alkalmazhatunk. Végezzünk tengervízzel szájöblögetést, napi 3-4 alkalommal, ha fogíny vagy fogászati problémánk van. Belső alkalmazás esetén, valamilyen folyadékhoz csepegtessünk napi 1-2 alkalommal 20 csepp tengervizet. Létezik ma már olyan készítmény is, amelyik 84 féle ásványi anyaggal és nyomelemmel együtt éri el a kívánt egészségmegőrző és javító hatást.

Forrás: A 2testőr bemutatja- Sztárok titkai- A szakértő tippjei
További 50 gyógynövény jótékony tulajdonsága és 50 ismert ember életmódtippjei a könyvben.

A tengervíz egészségmegőrző hatása

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top