Életmód

“Jó passzban vagyok, csak nehezebben szaladok fel a lépcsőn”

Falusi Mariannt nem lelkileg, hanem fizikailag zavarja elsősorban, hogy jó adag súlyfelesleget cipel magán. A fogyást elsősorban "feladatmegoldásnak" tekinti, az egészsége érdekében.
„Jó passzban vagyok, csak nehezebben szaladok fel a lépcsőn

 

Hál’istennek egészséges vagy, a nemrég nagy bulvárport kavart rosszulléted utáni vizsgálatokon mindent rendben találtak. Lelkileg is harmóniában élsz önmagaddal. Akkor miért mondtál igent a Zsírégető Klub megkeresésére?

Mert fogyókúrázni akkor kell, amikor ideálisak a testi-lelki körülmények. Most minden adott hozzá, és a Zsírégető Klub felajánlása, hogy mindenben segítenek, pont jókor érkezett. Én most minden téren jó passzban vagyok, csak zavar, hogy nehezebben szaladok fel a lépcsőn, a koncerteken is szükségem van a fizikai kondíciómra.  

Ráálltál egy hitelesített mérlegre… Megrázott a 125,9 kiló, amit a kijelző mutatott?

Életemben nem álltam még „tuti” mérlegen, de meg nem rázott a szembesülés a súlyommal. Sokkal inkább „a feladattal” szembesültem, mert abban a pillanatban a számok odakínálták nekem, hogy ezt meg kell oldani. Nem lehet büntetlenül bármit csinálni. Amikor már egy ilyen szituációban nyakig benne van az ember, hogy hitelesített mérleg, közjegyző, filmezés, fotózás, aminek eredményeként óhatatlanul jön majd a külső véleményezés, akkor keletkezik egy „nyomás”. Ha mindehhez ráadásul van egy ilyen felajánlás, segítségnyújtás, ami a Zsírégető Klubtól érkezett, csak én is kellek hozzá, akkor nehogy már ne álljak oda, és ne próbáljam meg! Ez mégiscsak egy komoly kihívás!  

„Jó passzban vagyok, csak nehezebben szaladok fel a lépcsőn

 

Akkor azért már volt előzetes elhatározásod, amikor vettél egy nagy levegőt, és ráálltál a mérlegre…

Nagy levegőt tudod mikor vettem? Amikor leszálltam arról a mérlegről! Akkor szembesültem azzal, hogy innen már csak előre van, és én ennek most nekiállok. Imádom azt a jó dumát, hogy minden fejben dől el először, de sajnos a legigazabb mondat. Hiszen mutogathatna nekem módszereket bárki, ha engem az nem érdekelne.

A centiméteres körfogat-méréseknél nem látszottál annyira vidámnak.    

Az annál a pontnál volt a legnyomasztóbb, amikor nem volt elég a centi… Ez szerintem bárkinek szörnyű pillanat lenne. Mindig azt hittem, hogy mindig van nagyobb ruhaméret, de mostanra eljutottam oda, hogy nem létezik nagyobb. Persze lehet mindig varratni nagyobbat, meg venni hosszabb centit, de nem hiszem, hogy az a megoldás. Alig férek el a székben, bútorokat mégsem készíttethetek havonta!

„Jó passzban vagyok, csak nehezebben szaladok fel a lépcsőn

 

Miért pont ezt a mínusz negyven kilót jelölted meg célodul?

Úgy gondolom, legalább 80 kiló környékére le kellene mennem, ami a magasságomhoz képest még mindig kábé 15 kilóval több, mint ami ebben a korcsoportban ideális lenne. Viszont ilyen hosszú ideje fennálló túlsúly után nem hiszem, hogy a negyven kilós, gazella termetű húszéves-külsőt kéne megcéloznom ötvenévesen. Ha ez a 80 kiló sikerülne, egy szavam nem lenne. Remélem, sokan szurkolnak nekem!

 További információk

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top