Életmód

Szexkategóriák: te melyikbe tartozol?

A szex-szel kapcsolatos kérdések mindig izgatják a fantáziát. Szeretjük tudni, vagy igazolva látni, hogy a szexuális életünk másokkal hasonló mederben folyik, vagy éppen teljesen másként. Mindenesetre a szex ma már nem tabu, így a kutatások is számos területen megkerülhetetlenek és a kérdések sem tartoznak többé a tabuk közé.

Egy közelmúltbéli kutatás a szexuális szokásokról a németeket vette górcső alá, az eredmény pedig magáért beszél:

Szexkategóriák: te melyikbe tartozol?A résztvevők válaszait összesítve kiderült, hogy átlagosan hetente kétszer van részük szexben. Ez nem számít sem ritkának, sem átlag felettinek – legalábbis a szakértők szerint. Ha az előjátékot nem számítjuk, az aktus hossza 17 perc, ha azonban előbbi beleszámít, akkor 35 perc – ami szintén átlagos. Ami meglepő volt az az, hogy a férfiak 98 százaléka eljut a csúcsra, a nőknek azonban csak a 33 százalékával történik ez meg. Ráadásul a női megkérdezettek 70 százaléka válaszolta azt, hogy legalább egyszer előfordult, hogy csak színlelte az orgazmust, a férfiakkal ellentétben, akiknek csupán 19 százaléka állítja ugyanezt.

Mi a helyzet az orális szex-szel?

A második legkedveltebb szex-forma az orális szex, a megkérdezettek 75 százaléka rendszeresen választja ezt a formát, ám az eredmények szerint a nők gyakrabban kényeztetnek, mint a férfiak. A válaszadóknak mindössze nyolc százalékának van rendszeresen része anális szexben. Érdekes adatnak számít, hogy a férfiak izgalmi állapotban átlagosan 14,5 centiméteres férfiassággal rendelkeznek, amely átlagos átmérője pontosan 3,95cm. A felmérésben résztvevők 4,8 szex pozíciót alkalmaznak a gyakorlatban, és minden harmadik páros síkosító szereket is használ.

Szex a netről és az eszközök

A férfiak 15, a nők 2 százaléka vett már igénybe az interneten meghirdetett szexuális szolgáltatást. A szexuális segédeszközök terén 34 százalék vallotta, hogy már most is használ ilyet, 15 százalék pedig töri a fejét a paletta szélesítésén. Magas százalékot kapott azok aránya – 92 százalék -, akik nem tudnak meglenni rendszeres maszturbáció nélkül. A 20 és 30 év közöttiek átlagosan öt partnerrel létesítettek szexuális kapcsolatot. A nők a sötét szobát preferálják, és a helyszínt illetően a válaszadók többsége a klasszikusnak mondható ágyat jelölte meg, míg a konyhaasztal a második helyen végzett. Ezt követi a szőnyeg, a kanapé és az autó hátsó ülése.

Minél több szex, annál intenzívebb élmény, minél rendszeresebb, annál elégedettebbek az orgazmus minőségével – ezt mutatja a statisztika.

Forrás: www.news.de

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top