Életmód

7+1 tipp a filléres bevásárláshoz

Minden bevásárlás alkalmával infarktust kapsz, annyit kell fizetned? Nem jössz ki a havi keretből? Mutatunk néhány trükköt, amivel több marad a zsebedben.
  1. Lista nélkül egy tapodtat se! Készíts listát, mielőtt vásárolni indulsz, és próbáld tartani magad hozzá. Sokszor rengeteg felesleges dolgot megveszünk, csak mert akciós, de aztán nem is használjuk, vagy éppen ránk romlik.
  2. Csak készpénzt vigyél magaddal, a kártyádat tedd le otthon, így nem fogsz még hozzátenni mindenfélét, mert nem tudnád kifizetni. Ha nem vagy biztos benne, hogy így is belefér, egyáltalán nem szégyen szólni a pénztárosnak, hogy csak a nálad lévő összegig számoljon. Ilyenkor azonban, lista ide vagy oda, fontossági sorrendben pakold a szalagra az árukat.
    7+1 tipp a filléres bevásárláshoz
  3. Ne tolj bevásárlókocsit, mert abba rengeteg minden belefér. A kiskosár tökéletesen megfelel a célra – még akkor is, ha kényelmetlenebb. Ha tudod, szervezd be a párodat, amíg te pakolsz, ő cipel…
  4. Bár megtévesztő, de nem mindig a nagyobb kiszerelés az olcsóbb! Mielőtt betennéd a kosárba, győződj meg róla!
  5. A csomagolás sokszor becsapós, egyébként pedig ahogy kibontod, a kukában landol. A kevésbé tetszetős csomagolás a célnak teljesen megfelel, és általában olcsóbb is. Persze ha ajándékba veszed, akkor ez nem érvényes!
  6. Bár vannak termékek, amelyekhez ragaszkodunk, néha nem árt kipróbálni egy másikat, mert lehet, hogy egyáltalán nem rosszabb, és még olcsóbban is jövünk ki vele.
  7. Az üzletekben a legdrágább termékek szemmagasságban vannak, de te ne légy lusta lehajolni, vagy éppen felnézni a magasabban fekvő részekre! Általában ott találod az olcsóbbakat!

+1 tipp: Felejtsd el a katalógust. Akkor menj vásárolni, amikor szükséged van a portékára. A katalógusban ugyanis csábítanak az akciók, és így sok olyat is vásárolsz majd, amire egyébként nincs feltétlenül szükség.

Jó bevásárlást!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top