Életmód

Szappanozz bátran! Segítünk, mi teszteltünk néhányat!

Már régen megdőlt az a tézis, hogy a szappanok szárítják a bőrt, ezért használatukat csak elvétve javasolják. A ma kapható természetes, növényi alapanyagokból készülő szappancsodák minden érzékszervünket elkápráztatják.

A bőség zavara már szappantéren is megmutatkozik, de érdemes figyelni a bőrtípusodra, amikor szappant választasz. Mi kipróbáltunk néhányat a teljesség igénye nélkül, szemezgess kedvedre!

Nemcsak a bőrünknek, de a lelkünknek is jót tesznek az illatos készítmények, pedig az első szappanokat korántsem bőrünk ápolására, hanem hajszőkítésre használták. Ráadásul a későbbi faggyúból főzött szappanok még csak kicsit sem voltak illatosak, a növényolajból készült darabok már csak a 19. században kezdtek terjedni. De lássuk a mai kínálatot!

Olívia natúrszappanok: levendula és geránium 
Levendula: Antiszeptikus hatású, kellemes illatú és nyugtató levendulaolajat és szirmokat tartalmaz. Ajánljuk mindazoknak, akik kedvelik a virágillatot. Minden bőrtípusra kiváló.
Geránium: A fantasztikusan finom illatú gerániumszappan ápolja a bőrt. Rózsára emlékeztető, lágy illattal leginkább száraz bőrre ajánlott.

A mi véleményünk:
Ha valami különlegesre vágysz, próbáld ki az Olívia natúrszappanok közül a geránium és levendula darabját, és garantáltan nem fogsz csalódni. Mindkettő varázslatos illata és finom habja élvezetessé varázsolja a fürdést, a bőrünk pedig puhává és bársonyossá válik a zuhanyozás után. Nekünk bevált!

Lelőhely:www.oliviaszappan.hu
Lelőhely:www.oliviaszappan.hu

Kozmetikanatura szappanok

Erbario Toscano Cuore di Pepe Nero szappan férfiaknak
Mathilde natúrszappan, „marquise” illatban
Nesti Dante natúrszappan, „Ore Preziose XV Smeraldo” (smaragd)

A mi véleményünk:

  • Ki mondta, hogy csak a nők élvezhetik a szappanok varázslatos kényeztetését? A kimondottan férfiaknak készített Erbario Toscano Cuore di Pepe Nero már a csomagoláson keresztül is erőteljesen pasis, de órák múlva is kellemes illatot hagy a bőrön. Vaskos, bordázott tömb, füstbarna, férfias szín, fűszeres illat – a kinézete is inkább férfias. Ha víz éri, világossárga lesz, amikor megszárad, visszabarnul. Jól habzik, kellemes kézbe fogni, ám arra készülj, hogy az egész ház pasiillatban úszik majd.
  • A Nesti Dante natúrszappan színében, illatában és méretében is egy nagy darab tisztaságot megtestesítő szappan. Jól habzik, méreténél és alakjánál fogva jól kézben tartható. Rusztikus ízlésűeknek ajánljuk.
  • A Mathilde natúrszappan krémes, elegáns szappan, klasszikusan nőies, légies nők mellé képzeljük. Viráginda-díszítéssel, halvány, púderrózsaszín színnel és ehhez illő pipereszappan-illattal. Használatkor erősen habzik, és az illata egész sokáig megmarad. Persze ami a legszebb rajta, az a hátránya is: használatkor rajta marad a hab és megáll a viráginda-díszítésben, így ez elcsúnyítja kicsit – persze ez az illatélvezetből mit sem vesz el.
 Lelőhely: www.kozmetikanatura.hu
Lelőhely: www.kozmetikanatura.hu


Yamuna Bt. Körömvirág- és levendulaszappan

  • A körömvirágot már őseink is úgy ismerték, mint erős fertőtlenítő, gombaölő hatású szert. Ez a kis virág, amely oly könnyen nő a kertekben, nagyon aktív gyógyhatással rendelkezik.
  • A levendulát már az ókori görögök és a rómaiak is tisztító és nyugtató tulajdonságaiért értékelték.

A mi véleményünk:

A körömvirágos finom illat tapasztalataink szerint még a pasikat is levette a lábukról. A szappan attól igazán mókás és egyben „hiteles” is, hogy használat közben elkezdenek kioldódni belőle az apró, napsárga, szárított körömvirágszirmok. Nincs dús habja, mint egy normál szappannak, de lágy, puha. Az illata használatkor nagyon kellemes, egyáltalán nem erős. A szappanból kioldódó rostok egyben radírozzák is a bőrt, így a lemosása után „tiszta” érzése támad az embernek. A levendula kellemes illatával teljesen elvarázsol és ez sokáig meg is marad a bőrön. Érdemes lefekvés előtt ezzel kezet mosni, az alvás is üdítőbb lesz.

Lelőhely: www.yamuna.hu
Lelőhely: www.yamuna.hu


Stenders – Meggy-vanília lufaszappan

Kellemesen édes vanília és nyárimeggy-aroma hozzáadásával készült, használatával a bőr nemcsak tiszta, de kellemes illatú is lesz. A szappanban lévő lufaszivacs segít megszabadulni a bőr felületén lévő elhalt hámsejtektől, javítja a vérkeringést, amitől a bőr még egészségesebbnek néz ki. Édes mandulaolajat, krémet, kókuszolajat és pálmaolajat is tartalmaz. Gyengéden tisztítja a bőrt. Minden bőrtípusra ajánljuk.

A mi véleményünk:
Többségünk odavan a vanília illatáért, de meggyel fűszerezve minden képzeletet felülmúló illatot áraszt – bár ez férfitársainknak kicsit erősnek bizonyult. Ez az önmagában is gyönyörű darab különleges kényeztetést nyújt a bőrnek: sűrű, krémes habja zuhanyozás közben elvarázsol, ráadásul az illata hosszú ideig a bőrön marad. A benne található lufa segítségével felpezsdíti a vérkeringést és láthatóan szebbé, selymesebbé varázsolja a bőrt. Szerettük!

Lelőhely: www.stenders.hu
Lelőhely: www.stenders.hu

Dr. Organic gránátalma- és aloe vera szappan
Gránátalma növényi szappan, szedermagvakkal dúsítva. Alaposan tisztít, regenerálja, revitalizálja és hidratálja a bőrt. Ezáltal bársonyos tapintást és frissebb, egészségesebb megjelenést biztosít.
A nyugtató hatású, poliszacharidokban gazdag bio Aloe Vera szappan természetesen tisztít, nyugtatja és revitalizálja a bőrt.

A mi véleményünk:
A szappanban lévő apró magok enyhén dörzsölik a bőrt, ami jót tesz a vérkeringésnek és felfrissít. Nagyon erősen zsírtalanítja a bőrt, ezért arcon is kipróbáltuk: de nem lesz durva, száraz tapintású utána a bőr és nem húzódik. Az illata ugyan nem tartós – fürdés után néhány perccel már nem is érezni, amit azért kicsit bántunk –, de aki egyébként sem az erős illatok híve, az biztosan szeretni fogja.

Lelőhely: www.zoldello.hu
Lelőhely: www.zoldello.hu

Bronnley Citrom tusolószappan zsinórral

A londoni Bronnley cég egyik legsikeresebb terméke, a híres citromszappan nagy mennyiségű valódi, szicíliai citromolajjal. Ma is ugyanúgy készül, mint száz éve, és ínyencek állítólag valóban ezt tartják a világ legjobb pipereszappanának. Hívei szerint illata, bőrtisztító és -ápoló hatása mellett szintén nagy előnye, hogy tömörsége és tisztasága miatt rendkívül kiadós.

A mi véleményünk:
Első pillantásra talán meglepő látvány a kötélen lógó, hatalmas, érett citrom, ám akinek zuhanykabinja van, szinte azonnal a homlokára fog csapni. Praktikus megoldás, hogy az amúgy túlméretezett gömböc nem egy szappantartóban fog szétázni, hanem komoly esélye marad a túlélésre, ha egy jól kiválasztott helyre akasztod. Az illata picit hirtelen, ám ahogy használni kezdi az ember, teljesen természetessé válik. A habja nem túl dús, ám krémes és nem szárít kellemetlenül. Egy biztos, ha gyerek van a háznál, akkor kiváló játékszer is egyben.

 Lelőhely: www.zoldello.hu
Lelőhely: www.zoldello.hu

Yamuna Bt. erdeigyümölcs-szappan/rózsa- és kamillaszappan
A kamilla csökkenti a bőr szárazságát és viszketését, továbbá az érzékeny és izgatott bőr gyulladásait, vörösségét. A rózsa véd a fertőzésekkel szemben, ugyanakkor megnyugtatja és kisimítja a megfáradt bőrt. Az erdeigyümölcs-szappan kényezteti az érzékeket.

A mi véleményünk:
Az erdeigyümölcs-szappan illata már a csomagoláson keresztül is jól érezhető. Az édeskés gyümölcsillat legjobban a régmúlt fruttiját idézi, de aki szereti a ma egyébként is divatos retroérzést, annak kitűnő választás. Hosszan tartó finom, édes illatot ad a bőrnek, és nem szárít. Ráadásul sokáig tart, szinte alig kopik használat közben. A kamilla enyhe illattal és dús habbal kellemes érzés a bőrnek, míg a rózsa illata – bár elsőre nem így gondolnánk – lenyűgözően finom.

 Lelőhely: www.yamuna.hu
Lelőhely: www.yamuna.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top