Életmód

Készülj fel az ünnepekre!

Amellett, hogy megpróbálunk megfelelni környezetünk elvárásainak, lelkünket is készítsük fel, hogy a karácsony ne a rohanásról, hanem a meghitt és nyugodt családi együttlétről szóljon.

Az ünnep előtti napokat szorgos takarítással töltjük, és mire elérkezik a szenteste, már kellően elfáradunk. Az ünnepi készülődés sokaknak egyet jelent a fárasztó bevásárlással, a sütéssel-főzéssel és a karácsonyfa-díszítéssel. A társadalmi elvárások miatt úgy érezzük, hogy kötelező ajándékkal kedveskednünk még akkor is, ha ezért feszült órákat töltünk egy-egy bevásárlóközpontban.

„Ha szüleinkkel vagy nagyszüleinkkel beszélgetünk az ünnepi készülődésről, számtalan hasznos tanácsot kapunk, amelyekkel még meghittebbé tehetjük a karácsonyt. Az ő idejükben bizony még ismeretlen volt a bevásárlóközpont fogalma, és a készülődés sem abból állt, hogy hosszú órákat töltöttek a konyhában egy többfogásos vacsora elkészítése miatt. Sokkal inkább arra figyeltek, hogy testileg és lelkileg felkészüljenek az ünnepekre, így igazán megélhették a karácsony hangulatát” – mondta dr. Borbényi Erika, a Napsugár Életház orvosa és életmódtanácsadója.

Készülj fel az ünnepekre!

Mivel gyakran csupán a nagyobb ünnepek alkalmával van arra lehetőség, hogy a család minden tagja együtt legyen, ezért nagyon fontos, hogy az ünnep harmonikusan és örömben teljen. A karácsony előtti rendrakás, a tisztaság és a felesleges dolgok eltávolítása nemcsak lakásunknak, hanem lelkünknek is jót tesz: nagyon sok kultúrában így a legnagyobb ünnepeket böjt előzi meg. Ha karácsony előtt például alkalmunk nyílik egy tisztító böjtre, száműzhetjük a testünkben és lelkünkben felgyülemlett méreganyagokat, és megújulva, energiával telve készülhetünk az ünnepekre. A negatív gondolatokat kisöpörve így helyet biztosítunk a pozitív érzelmeknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top