Életmód

Fürdőzz a hangulatod szerint!

Nincs is jobb, mint egy kád simogatóan meleg vízben megmártózni, amikor kint tombolnak a mínuszok! Néhány apró trükkel még varázslatosabbá teheted a fürdés perceit, hogy ne csak a tisztálkodás, hanem testi-lelki újjászületés is legyen.

Hangolódj rá!

A legfontosabb, hogy megteremtsd azokat a körülményeket, amelyek elősegítik, hogy az otthoni fürdőkúrád igazi élménnyé váljon és új energiákkal töltsön fel.
Tipp:
A fürdés és az étkezés között tarts kb. 2 óra szünetet, különben a szervezeted az emésztésre, nem pedig a lazításra koncentrál.
Varázsold a béke szigetévé a fürdőszobát: gondoskodj a megfelelő a hőmérsékletről (22 °C körül), kapcsold le a lámpát, gyújts mécseseket, hallgass halk, relaxációs zenét.
Szabadítsd meg a testedet az elhalt hámsejtektől: egy lágy sörtéjű kefével tisztítsd át a bőrödet, hogy a vízbe tett hatóanyagok jobban felszívódhassanak.

+tipp: A francia Esteban narancs illatgyertyája hosszan tart és igazi ünnepi hangulatot varázsol a fürdőszobába. Neked pedig nincs más dolgod, mint mélyeket lélegezni és ejtőzni!

Fürdőzz a hangulatod szerint!

 

Válassz a hangulatodnak megfelelő fürdőtípust!

…ha nyugalomra vágysz

A legkiválóbb nyugtató hatású aromaolajok az ilang-ilang, a levendula, a fahéj vagy a kamilla. Ezek valamelyikéből csepegtess 4-5 cseppet a 38 fok körüli fürdővízbe, és máris körbeburkol a nyugtató aroma.
Tipp:
Ha az olajokat hígítatlanul használod, elsősorban az illatuk hatása dominál majd, viszont ha azt szeretnéd, hogy jobban felszívódjanak és a testedben is kifejtsék hatásukat, akkor tejben vagy mézben keverd el őket. Fürdés közben hunyd le a szemed, lélegezz mélyeket, és hagyd, hogy az illatok kioldják belőled a feszültséget.

+ tipp: Ha szeretnél a kádban ejtőzni, akkor jó választás az érzékeid élénkítésére a Stenders narancs– és Álmos Mackó fürdőgolyója. Utóbbinál a földközi-tengeri sóhoz és szőlőmagolajhoz francia levendula-illóolajat és levendulaszirmokat kevertek. A levendula aromája jótékony hatással van az idegrendszerre, megtisztítja a test auráját.

Fürdőzz a hangulatod szerint!

 

…ha szerelmes estét tervezel

A közös fürdőzés pároddal nemcsak kellemes élményt ígér, de ha ügyesen kevered az olajokat, akár az este további ígéretes folytatásáról is gondoskodhatsz. Ugyanis egyes illatok felkorbácsolják a nemi vágyat.  
Tipp:
Próbáld ki a szantálfa-, jázmin, rózsa- és mandulaolajak ízlés szerinti kombinációját! Legfeljebb 4-5 csepp olajat tegyél típusonként a vízbe! Arra is ügyelj, hogy a férfiak nem tűrik jól a forró vizet, ezért a megszokottnál kicsit hűvösebbet engedj a fürdőzéshez.

+ tipp: A Stenders rózsa- és kecsketej-szappan mámorító fürdőt ígér! Előbbi kókusz- és pálmaolajból készült, utóbbit kecsketejjel gazdagították.

Fürdőzz a hangulatod szerint!

 

…ha frissebb akarsz lenni

Egy élénkítő fürdő reggel felkészíthet a napra, de egy átmulatott éjszaka után is bölcsebb döntés inkább egy frissítő fürdőt venni, mint literszámra inni a kávét.
Tipp:
A borsmenta-, kakukkfű-, eukaliptusz-, fenyő- és rozmaringolajok bármelyikéből 4-5 csepp a testhőmérséklet körüli fürdővízbe, és máris garantált a felfrissülés. Ezt a hatást tovább fokozhatod, ha fürdőkesztyűvel átdörzsöld a bőrt, serkentve a vérkeringést. A fürdőzést zárd le váltózuhannyal, hogy újult energiákkal töltekezz fel.

+ tipp: Ha nincs kedved magad csinálni, válaszd a Yamuna Bt. zöldteás és izsópos fürdőgolyóját – nem fogsz csalódni! Már az illatuk elvarázsol majd, a bőröd pedig puha és bársonyos lesz hosszú időn keresztül.

Fürdőzz a hangulatod szerint!

 

…ha méregteleníteni szeretnél

Bár a fürdőkád habjai még a legnagyobb jóindulattal sem hasonlítanak tenger tajtékaihoz, hatását tekintve egy otthoni, sós tengeri fürdő is legalább annyira áldásos, mint a valódi tengervíz.
Tipp:
Egy kádnyi 38 fok körüli vízhez adj 250 g holt-tengeri sót, és mártózz benne 15-20 percig. A bőrbe ivódó ásványi anyagok a vérkeringés fokozásával gyorsítják a szövetek anyagcseréjét, így segítenek megszabadulni a felgyülemlett salakanyagoktól. Ráadásul a tengeri sótól nemcsak a bőröd lesz feszes, de számos nőgyógyászati fertőzés tünete is enyhül, és a sós pára belélegzésével a légutak is tisztulnak. Persze egy alkalomtól ne várj csodát: minél gyakrabban veszel tengervizes fürdőt, annál nagyobb eséllyel tapasztalod majd a jótékony változásokat.

+ tipp: Ha kíméletes hámlasztást szeretnél, válaszd a L’Occitane Delicious Paste-t, amely aprított mandula és cukorkristályok keveréke, tápláló mandulaolajban és mandulavajban fürödve gondoskodnak a sejtaktivitás felgyorsításáról és a bőr kíméletes hámlasztásáról. A bőrt lágyabbá, finom vonalúvá és tonizálttá teszi.

Fürdőzz a hangulatod szerint!

…ha tökéletes bőrre áhítozol

Nem véletlen, hogy a tej, a méz és a hidegen sajtolt olajok a kozmetikumok összetevőiként is gyakran felbukkannak, hisz hatóanyagaiktól a bőr bársonyosan puhává válik.
Tipp:
Engedd tele a kádat 40 fok körüli vízzel (a tej úgyis hűti majd). Ehhez öntsél 1 liter tejet, két deci tejszínt, 4-5 evőkanál virágmézet, majd feküdj bele 15-20 percre. A tejszín és a tej vitaminokkal és ásványi anyagokkal turbózza fel a bőrödet.
Ha nincs türelmed a hosszú tejfürdőhöz, az olívaolaj is csodákat tehet: 4-5 evőkanál olívaolaj a fürdővízhez keverve, és bőröd kiválóan regenerálódik.

+tipp: Az Olíviaszappan mézes-zabos szappancsodája lágy habot képez. A méz jó bőrregeneráló hatású, a zabliszt hatásosan távolítja el az elhalt hámsejteket. A szappan különleges illatát a narancs- és fahéjolaj biztosítja.

Fürdőzz a hangulatod szerint!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top