Életmód

11 hely, ahova inkább pasi nélkül megyünk

Többnyire minden helyzet szebb és izgalmasabb, ha van a környéken férfi, aki szórakoztat minket. Vannak azonban olyan helyek, ahol még véletlenül sem szeretnénk összefutni velük.

Autóvásárlás
Vajon a férfiak mit szólnának hozzá, ha megpróbálnánk beleszólni, hogy milyen autót vegyenek? Abszurdumnak tartanák.
Nos, mi is. Lehet, hogy jobban ért a motorokhoz és azokhoz a megjegyezhetetlen nevű dolgokhoz, amik még a motorháztető alatt vannak, de az autó intim dolog. Mi szeretünk szerelembe esni vele és párválasztással pontosan ellentétesen, ez esetben minket nem érdekelnek a belső értékek, csakis a külcsín. És akkor mi van?

Uszoda
Az úszósapkától úgy nézünk ki, mint egy szopott gombóc, ezt pedig csakis olyan emberek láthatják, akikkel legfeljebb a túlvilágon fogunk találkozni, ahol már minden bűnünk megbocsáttatott, beleértve a vállalhatatlan fejet is. Azt sajnos a legszebb fenékkel sem lehet kompenzálni, úgyhogy külön járunk és kész; akkor is, ha a pasi protestál, hiszen még megindokolni sem vagyunk hajlandóak, hogy miért… mert megfogalmazni is kínos lenne.

Fogorvos
A lelkünk mélyén persze jólesne, ha ott lenne a szerelmünk, amikor egy idegen férfi (vagy nő) rendez pornóval hasonlatos jeleneteket a szánkban, hogy ne érezzük magunkat annyira kiszolgáltatottnak. Többnyire azonban győz a hiúság: nem jó az, ha feldagadt arccal lát egy férfi egy nőt, ellentmond a világ rendjének. Akárhogy is nézzük, ennek az elkerülése megér annyit, hogy egyedül szenvedjük végig fogorvosi kínzóeszközök végtelen tárházát.

11 hely, ahova inkább pasi nélkül megyünk

Ügyintézés
Az ügyintézés, a halálesetek után közvetlenül, az élet második leggyötrelmesebb dolga. Ha már elvergődünk valami lehetetlen külvárosi ügyfélszolgálatra, hogy fél nap várakozás után fizethessünk egy csomó pénzt, mondjuk az APEH-nak, akkor arra vágyunk a legkevésbé, hogy sorban állás közben valaki a szoknyánk alá nyúlkáljon, vagy ami még rosszabb, türelmetlenkedjen; pláne, ha azt megelőzően azzal kellett szembesülnünk, hogy a pasi csak akkor tud parkolni, ha külön az ő autójához méretezett parkolóhelyek vannak: idegtépő.

Fodrász
A fodrásznál mindenki úgy néz ki, mint akit megtámadott valami rejtélyes fej- és idegbetegség; még mi is. Nincs az az eredmény, ami semlegesítené a pasiban azt a hatást, amit a fóliákkal feltekert rőzse kelt benne. („Úristen, ez egy űrlény.”) Mivel ők általában csak vágatják a hajukat, felkészületlenül érhetik őket az ott látottak és maradandó károsodást okozhatunk a saját imázsunknak. Így nem kísérhet el és punktum, viszont természetesen értünk jöhet.

Ruhavásárlás
Legtöbbünknek a ruhavásárlás már önmagában frusztráló tevékenység: sosincs pont az, amit szeretnénk, ha pedig van, akkor kiderül, hogy nem áll jól. Borzalom. Nálunk már csak a férfiakban kelt nagyobb feszültséget a procedúra. Az erősebbik nem nem érti, hogy miért baj, ha itt eláll, ott pedig szoros a ruha, és soha nem fogja felfogni, hogy miért kell felpróbálni még két másikat; arról nem is beszélve, hogy mit érez, amikor kiderül, hogy az új ruhához természetesen szükség van egy hozzá illő cipőre is, mert anélkül egyszerűen fel sem lehet venni.

11 hely, ahova inkább pasi nélkül megyünk

Munkahely
Nincs annál idegesítőbb, mint amikor szerelmünk feltűnik a munkahelyünkön. Semmi szükség arra, hogy lássa, hogy a hímnemű kollégáinkat drágámnak szólítjuk és a tűsarkakat mamuszra cseréljük, legkésőbb amikor megérkezünk. Mi sem törünk rá napközben, hogy megfigyeljük, a titkárnő tényleg ronda-e; elfogadjuk, hogy a munka és a magánélet két külön világ, és a kettőnek sosem szabad találkoznia: ebédidőben sem.

Barátnő
11 hely, ahova inkább pasi nélkül megyünkHa barátnővel találkozunk, akkor lazítani akarunk és olyan dolgokról beszélni, ami a kedves férfit nem érdekli. Ezért nem is visszük magunkkal. Minek is hallgatná, hogy egyikünk a Brad Pittbe volt szerelmes áltiban, a másikunk meg Bonóba, manapság pedig mindketten Barack Obamára gerjedünk. Igaz, hogy mi legalább nem az ürítkezési szokásainkat szoktuk megtárgyalni, de akkor is: megkíméljük.

Rokonság
Rokonlátogatások során az egyiket biztos szégyellni fogjuk: vagy a pasinkat, vagy a pereputtyot. Az addig rendben van, hogy a szülőknek egy bizonyos együtt töltött idő után összeszorított foggal elvisszük vizitre a férfit, de a harmadfokú nagynéniknek pont elég lesz, ha látatlanban pletykálkodhat róla: az ő unokája úgyis nyilván sokkal jobb partit csinált, mint mi.

Gyorsétterem
Bevalljuk, hogy néha mi is azt érezzük, hogy a kulinária netovábbja egy zsírban tocsogó hamburger egy félliteres kólával, de azért nagyon kínosan éreznénk magunkat, ha a pasinkban is ugyanakkor merülne fel a gyorsétteremben való irdatlan zabálás kényszere, mint bennünk. Képzeljük el, hogy lóg a szánkból a saláta és folyik végig az arcunkon a majonéz, és szerelmünk abban a pillanatban betoppan. A helyzet kezelhetetlen, ezért elkerüljük az olyan helyeket, ahol potenciálisan megjelenhet.

Bőr- és nemibeteg-gondozó
Nincs az az isten, hogy egy látogatást az intézményben ügyesen magyarázzunk ki. Ha csak egy anyajegyet szeretnénk megvizsgáltatni, akkor is életre szóló bizalmatlanságot kelt egy pasiban, ha ott meglát minket. Szerencsére, ha ez előfordul, akkor lehet, hogy számottevően jobban fogja aggasztani az, hogy ő maga hogyan tálalja, hogy mi járatban volt ott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top