Életmód

A férfiak kemények, a nők gyengédek

Úgy tűnik, bizonyítást nyert a régi igazság, miszerint a nőket a gyengédség, a férfiakat a keménység jellemzi.
A férfiak kemények, a nők gyengédek Olvass tovább!
11 dolog, amit tanulhatunk a férfiaktól

Az érintés befolyásolja a férfiasságról és nőiességről alkotott benyomást, állítja egy új tanulmány, mely a Psychological Science januári számában jelent meg.

Az egyik kísérlet során az önkénteseknek nem szempontjából semleges arcképet mutattak, miközben kemény, illetve puha labdát kellett megnyomniuk. Akik kemény labdát érintettek, általában azt mondták, férfit látnak. A puha labdás csoport tagjai pedig nagyobb valószínűséggel nézték nőnek a képen szereplő személyt.

A férfiak kemények, a nők gyengédekEgy másik kísérlet során az önkénteseknek az előzőhöz hasonló képeket mutattak, majd válaszaikat indigóval ellátott papírra kellett leírniuk. Néhányuknak azt mondták, hogy nyomják rá a tollat erősen, mert két másolatot szeretnének megkapni. A többieknek pedig azt, hogy óvatosan írjanak, mert az indigót még szeretnék használni. Akiknek rá kellett nyomniuk a tollat a papírra, azok nagyobb valószínűséggel láttak férfit a képen, akiknek pedig finom vonásokkal kellett írniuk, azok inkább nőt véltek felfedezni a portréban.

„Tényleg meglepődtünk – mondta el Michael Slepian társszerző, a Tufts Egyetem végzett hallgatója. – Figyelemre méltó, hogy a kemény vagy puha tárgy érintése mennyire befolyásolja egy arc vizuális észlelését.” A kutatók elmondták, hogy az eredményeik értelmében a társas kategóriák (mint például a nem) körvonalai részben a testből származnak, mint más tudástípusok is.

Rejtőzhet némi testi igazság abban a sztereotípiában, hogy a férfiak kemények, a nők pedig gyengédek, jegyezték meg nyilatkozatukban.

Forrás: Medipress

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top