Életmód

11 kezelés, amit biztosan kihagyunk

Radírozunk, kenegetünk, pakolunk és festegetünk: semmitől nem riadunk vissza, ha a szépségünkről van szó, de vannak olyan dolgok, amiktől mégis.
11 kezelés, amit biztosan kihagyunk Te mit kensz a bőrödre?
Fagyálló vagy vágóhídi hulladék

Méhlepénykrém
Bizonyos harmadik világbeli törzsek, illetve bizonyos civilizált, ámde mentálisan zavart emberek a szülés után elfogyasztják a méhlepényt. Ártani tehát nem árt. A placentakrém bárányok méhlepényéből készül, ami sem nem javít, sem nem ront a helyzeten. Életünk során csupán annyiszor kívánunk méhlepénnyel érintkezésbe kerülni, ahányszor gyereket szülünk. Nem akarunk méhlepényt az arcunkba.

Halpedikűr
A hal funkciója, mint háziállat az, hogy kellemes undor fogja el az embert, ha ránéz, és ezzel egy időben jön a megkönnyebbülés, hogy az állat akváriumban van, így nem tud hozzánk érni.

11 kezelés, amit biztosan kihagyunk

Nem így néz ki a helyzet a halpedikűrnél, melynek működési elve, hogy a lábvízhez hozzáadnak egy tucat dögevő halacskát, akik jó étvággyal eszegetik le a sarkunkról az elhalt bőrt. Kösz, de inkább járnánk egész nyáron csizmában, mint hogy ezt kipróbáljuk.

Gésa-arckezelés
A név ártatlan, a hatóanyag kevésbé. A gésáknak kutya kötelessége volt, hogy makulátlan bőrrel rendelkezzenek, így bármit az arcukra kentek, amitől azt remélték, hogy tökéletesíti az egyébként fehérre vakolt pofijukat. Például madárürüléket. A kezelés most ismét elérhető, természetesen horribilis áron, de mi csak azoknak ajánljuk, akik egyébként gond nélkül bevállalnák egy galambdúc napi takarítását.

Bikaspermás hajmaszk
A töredezett hajnak (is) fehérjére van szüksége. Ezt persze elő lehet állítani szintetikus úton is, de a spermás hajmaszk feltalálója szerint az kevésbé szépíti a hajat, mint az eredeti verzió. Az angol nők rajonganak érte, mi viszont kellemetlen és roppantmód kínos képzeteket társítunk a spermás hajhoz.

Piócakezelés
A piócák bizonyítottan jót tesznek embernek és ezt már az ókorban is mindenki tudta. Na de akkoriban az emberek természet közelibb életmódot éltek és nem csak palotapincsikkel és perzsacicákkal találkoztak „állat” címszó alatt.

11 kezelés, amit biztosan kihagyunk

Egy kis vértisztításért mi nem fogjuk hagyni, hogy gyűrűs férgek lakmározzanak belőlünk, inkább rendszeresen elmegyünk vért adni, hátha az is segít.

Fotobiológiai stimuláció UVB-vel
Először vért vesznek, majd azt kiteszik némi UVB-fénynek, aztán visszatöltik a testbe. A kezelés elvileg méregteleníti a szervezetet, amitől szebb lesz a bőr, de még az orvosok is szkeptikusok a kezelést illetően: lehet, hogy nincs köztük elegendő sci-fi rajongó. Mert az ugyan miért tenne jót, ha az ember értékes vérét ki-be töltögetik a testből. Ha így lenne logikus, a természet készített volna minden emberre egy kis vércsapot, hogy magának tudjon „frissíteni”.

Kígyómasszázs
Ez egy rémálom, de vannak, akiknek csodálatos kikapcsolódás, hiszen kényelmesen fekszenek és több tucat kígyó masszírozza a bőrüket, miközben békésen szenderegnek. Mivel a kígyók nem mérgesek, csakis a páciens mentális felépítésén múlik, hogy képes lesz-e a kezelés alatt kellőképpen ellazulni, avagy rémálmot él át tökéletes relaxáció helyett. Mi mindenesetre kihagyjuk: inkább masszírozzon egy kevésbé hatékony, na de lényegesen kevésbé gusztustalan masszőr, vagy bárki, akinek mondjuk két anyja van.

Anyatejszappan

Hogy az emberi tejről valaha is bizonyították-e, hogy jobb a szappankészítésre, mint bármi, ami nem gusztustalan? – azt nem tudjuk. Viszont az anyatej-fetisiszták megtalálták azt a piaci rést, melyben csapdába lehet csalni a természetközeli ultrafeministákat. Mi inkább kihagyjuk a nyers tejet, még ha nem is bociktól származik, akkor is.

Egyesek különböző formákba öntve árulják.
Egyesek különböző formákba öntve árulják az anyatejszappant

Csigaváladék-kezelés
Gyerekkorunkban mindannyian játszottunk csigákkal, ha a szülők nem látták, és igen jól emlékszünk a tapintásukra. Ami akkor olyan érdekesnek tűnt, nevezetesen a nyálka, bár akkor még nem tudtuk, nagyon jót tesz a bőrnek. Állítólag. A kezelés népszerűsítői regeneráló hatásról és vitaminokról beszélnek, mi viszont inkább a tányéron látnánk őket, szépen megfűszerezve és visszatömködve a házaikba.

Hypoxitrainer
Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a hypoxitrainer, ami egy irdatlanul nagy tojás, amiben szobabiciklizni kell. Mivel meleg és vákuumos, gyorsabban javít az alakunkon, mint a testmozgás, de könyörgünk, nem létezik, hogy ez a végtelenül kínos és valószínűleg kellemetlen tojás legyen az egyetlen megoldás. Ne már. Mi inkább biciklizünk sokkal-sokkal többet, de azt tojás és vákuum nélkül.

Sörfürdő
A feltalálók szerint a sörben található anyagok, mint pl. az árpa és a maláta kivételesen jót tesznek a bőrnek és ellazítják az izmokat. Mi inkább úgy látjuk, hogy az lazíthatja el az izmokat, ha 5%-os alkoholban üldögélünk, mert a nyálkahártyákon keresztül is felszívódik valami. Ha valaha ittunk már meleg sört, akkor eszünkbe sem jut, hogy beleüljünk fürdeni, mert már akkor másnaposak lennék, ha megpillantanánk a sörösdézsát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top