Életmód

Éveket adnának életükből a nők a bomba alakért

Hány évet adnál az életedből azért, hogy elégedetten állj a mérlegre? Egy friss kutatás szerint a nők jelentős része inkább évekkel korábban meghalna, ha cserébe megkapná a vágyott testalakot.

 Olvasd el további cikkeinket:

Müller Péter: „Ha kötelezővé tennék a nemi életet, senki nem csinálná”

Fizikai tüneteim voltak, de valójában a lelkem volt beteg

A brit nők 30 százaléka egy teljes évet adna az életéből ideális testsúlyért cserében – ez derül ki egy tanulmányból, amelyet 20 egyetem hallgatóinak és dolgozóinak megkérdezésével készített egy az evészavarok kezelésére szakosodott alapítvány.

A válaszadók 10 százalékának  2–5 évvel rövidebb életet is megérne a jó alak, 3 százalék pedig hajlandó lenne akár tíz évvel vagy még többel is kevesebbet ideig élni, ha cserébe megkapná az áhított alakot.

A több száz megkérdezett  nő átlagéletkora 25 év volt, a mezőny legifjabbjai 18, legidősebbjei 62 esztendősek.

Éveket adnának életükből a nők a bombaalakértA válaszadók többségének – 78 százalékuknak – a testsúlya az egészséges határokon belül vagy az alatt van, ennek ellenére négyötödük fogyni szeretne. 90 százalékuknak voltak negatív gondolatai a külsejükről, egyharmaduk vallotta be, hogy naponta többször is elégedetlenkedik megjelenése miatt.

Az elégedetlenségüket az is mutatja, hogy 5 százalékuk hajtatott magán végre plasztikai műtétet, 39 százalék pedig hajlandó lenne szépészeti operációra, ha az nem lenne nagyon drága. A kisebb testsúlyért minden negyedik nő évente 5 ezer fontot – másfél millió forintot – is odaadna jövedelméből, vagy akár lemondanának a munkahelyi előléptetésről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top