Életmód

Csúcsformában a negyedik X-en túl

Egy nemrég készült felmérésből kiderült, hogy a negyvenes éveik közepén járók jobb formában vannak, mint valaha. De mivel is előzik meg a fitt és friss huszonéveseket?

Csúcsformában a negyedik X-en túlA válasz nagyon egyszerű: jobban vigyáznak magukra. A huszonévesek és a fiatal harmincasok teljesen természetesnek veszik, hogy egészségesek, és a többség nem gondol arra, hogy mi lesz tíz-tizenöt év múlva. A negyvenesek viszont már kellően szembesültek az idő múlásával, ezért próbálják lassítani a folyamatokat, ha már megállítani nem lehet őket.

A Bioglan Company nevű brit cég felméréséből kiderül (5000 ember életmódbeli szokásait vizsgálták 16 éves kortól fölfelé), hogy 10-ből 9 a negyvenes éveiben járó brit nem dohányzik, maximum heti három alkoholegységet fogyaszt (ez nagyjából három deci bornak felel meg) és igyekszik betartani az együnk napi ötször zöldséget vagy gyümölcsöt aranyszabályt. A kutatás eredményeit összegző dr. Mary Shelby szerint sokakban a félelem (is) dominál, amikor ilyen idős korban lemondanak a régi szokásokról és új életbe kezdnek. Igazából mindegy is, hogy miért változtatnak, a lényeg az, hogy megteszik. Mi azért javasoljuk, hogy ne várja meg senki, hogy negyven gyertya legyen a tortáján, váltani bármikor lehet.

 

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top