Életmód

A figyelmes férfiak jobbak az ágyban is

A jól társalgó és figyelmesen hallgatni tudó férfiak több örömhöz tudják juttatni partnereiket a szex során. Ezt eddig is sejthették a nők, most azonban egy kutatás is bebizonyította.
Még több olvasnivaló szexről és párkapcsolatról a Nők Lapja Psziché oldalán.

A John Hopkins Bloomberg School kutatói három tényezőjét vizsgálták a személyiségnek: az önbizalmat, a függetlenséget és az empátiát. A nemi élet minőségét aszerint osztályozták, milyen gyakran érik el a felek az orgazmust, mennyire találnak örömet abban, ha párjukat orálisan kényeztetik, illetve ők maguk szeretik-e, ha velük teszik ugyanezt.

Az eredmények alapján úgy találták, hogy a szexuális élet élvezeti értékét leginkább az határozza meg, mennyire empatikus a pár férfi tagja, hiszen ő így megfelelően tud reagálni a visszajelzésekre. Emellett fontos tényező az is, elég nagy önbizalommal és önállósággal rendelkezik-e a hölgy.

„Ez a felfedezés segíthet a nőknek, hogy megfelelően tudják kifejezni a vágyaikat” – véli a kutatás vezetője, Adena Galinsky. A kutatás szerint a férfiak 90 százaléka éri el az aktus során általában vagy minden alkalommal az orgazmust, míg ez az arány a nők esetében mindössze 47 százalék. Az azonban meglepő, hogy a férfiak a nőknél sokkal jobban szeretik orális szexben részesíteni a másikat. Ennek az oka valószínűleg az, hogy számukra fontosabb, hogy partnerük is élvezze az együttlétet.

„Ez a fő különbség a fiatal férfiak és nők között. Fontos lenne mindenkiben tudatosítani, hogy a helyes szexuális magatartás nem merül ki a fogamzásgátlásban és a nemi betegségek, valamint az agresszió elkerülésében. Az egész a nemi kiegyensúlyozottságról szól” – mondta a szakember.

A kutatást több mint háromezer 18–26 év közötti fiatal bevonásával készítették. A csoport most arra készül, hogy a felmérést az idősebbek körében is elvégzi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top