Életmód

Az öregség 50 leggyakoribb jele

Férfiak esetében a leggyakrabban emlegetett jelek a kopaszság, a nem kívánt szőrszálak megjelenése és a fülek megnyúlása. Egy nemrég készült felmérés során összegyűjtötték az öregség 50 leggyakoribb jelét.
A test és a lélek egészségéről még több olvasnivaló a Nők Lapja Psziché oldalán!

A felmérésben összesen 2000, 18 és 65 év közötti brit vett részt, akiket megkértek, hogy sorolják fel, melyek azok a jelek, amik arra utalnak, hogy valaki már „benne van a korban”. A legtöbben a sherry fogyasztását, a televízió előtti szunyókálást, a segélyigénylést, valamint a kötött kardigán és kordbársony nadrág viselését tekintették az öregség első jeleinek.

Nők esetében a Nőszövetségbe való belépés, a kényelmes és nem divatos ruhák viselése, valamint a réteges öltözködés az első öregedésre utaló jelek. Sokak szerint a kulcsok, táskák és szemüvegek elhagyása, a lassan és biztonságos vezetés, valamint a rossz névmemória is az öregedésnek tudható be.
A megkérdezettek szerint az ember öregségére szokik rá arra is, hogy mindig elmondja véleményét, akkor is, ha megbánt vele másokat. A felmérés adatai szerint az idősebbek többet panaszkodnak a televíziós műsorok miatt és többet hallgatják a rádiót is.
A fiatalok szerint az öregséghez tartozik az is, ha valaki nem ismeri a Top 10-ben szereplő dalokat és a zaj miatt nem jár kocsmába.
A legmeglepőbb azonban az volt, hogy a megkérdezettek közül sokan már 21–29 éves koruk között érezték az öregedés jeleit, pedig általában csak a 60 év felettieket tekintjük időskorúnak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top