Életmód

Barnító implantátum váltja le a szolit?

Egy parányi implantátum a bőr alatt, és garantált a barnaság három hónapon át - ezt ígérik az új módszer kiagyalói.
Segíthet a bőrrák megelőzésében
Segíthet a bőrrák megelőzésében

Brit tudósok kifejlesztettek egy chipet, amely a bőr pigmenttermelését stimulálva barnít. A rizsszem nagyságú kapszula egy természetes eredetű pigment, amely nemcsak a bőr színét szabályozza, hanem azt is, hogy az mennyi UV sugárzást nyeljen el. Használatával egészséges, barna árnyalatú bőrszín érhető el – állítják.

A barnító implantátumot eredetileg bőrbetegségek kezelésére fejlesztették ki a dermatológusok, de a szakértők szerint a szépségiparban is elterjedhet, hiszen az eddigieknél egészségesebb alternatívája lehet a mesterséges barnulásnak. A fejlesztésben részt vevő orvosok szerint a módszer teljesen biztonságos, de a piacra kerülés előtt még néhány vizsgálat hátravan, hiszen a hosszú távú mellékhatásokat még nem ismerik.

Az implantátum kedvező hatásait a a brit rákkutatók szervezete már elismerte: kijelentették, hogy az új szer segíthet a bőrrák megelőzésében, és csökkentheti a szoláriumok használatának kockázatát. A tudósok állítása szerint a kísérleti fázisban jól tolerálták a betegek az új bőrgyógyászati kezelést, amelynek fejlesztésére már 80 millió dollárt költöttek.

A szakemberek szerint jó esély van arra, hogy a szépségiparban is elterjed az eredetileg az UV sugárzásra különösen érzékeny bőrű páciensek számára kifejlesztett újdonság, és így akár a botox útját járhatja be, hiszen eredetileg azt sem ránctalanítóként, hanem izomlazítóként alkalmazták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top