Életmód

Mellnagyobbítás 83 évesen

Hetven fölött sem áll meg az élet, csúcstartó nagyik bizonyítják, hogy a sokadik x-en túl is jöhet a mellplasztika, a spárga meg a hármas ikrek.

Unokákkal játszik, kertet ápol, barkácsol, befőz vagy valamilyen mellékállással egészíti ki a nyugdíját: erős túlzással, de ilyen sztereotípiákkal dobálózunk, ha nyugdíjasokról van szó. Hogy a valóság olykor mennyire más, azt bizonyítják azok a nagyik, akik nem bírnak elülni a fenekükön, és a sokadik x után is is rekordokat döntögetnek a legkülönfélébb műfajokban.

67 évesen lett édesanya

Bhateri Devi - fotó: Barcroft Media
Bhateri Devi
Fotó: Barcroft Media

Míg alapesetben a nők hetvenéves koruk körül leginkább unokákra vágynak, addig a 67 éves Bhateri Devi 44 év gyermektelen év után hármas ikreknek adott életet Az indiai nő mesterséges megtermékenyítés útján tudott csak teherbe esni. Ő a világ legidősebb anyukája, aki hármas ikreket szült.

75 évesen a legizmosabb

Ernestine Shepherd
Ernestine Shepherd

 

Ernestine Shepherd ötvenéves volt, amikor felfedezte az edzőtermek varázslatos világát, azóta meg sem állt a súlyzózással, depressziójából is a rendszeres edzés segítségével mászott ki. A Guiness Rekordok Könyve alapján a ma 75 éves amerikai nyugdíjas a legidősebb női testépítő a glóbuszon, a fontosabb versenyeket a világért se hagyná ki.

83 évesen kért mellnagyobbítást

Marie Kolstad
Marie Kolstad
Fotó: thequirkyglobe.blogspot.com

Marie Kolstad 83 évesen került az újságok címlapjára, a nyolcadik x-en túl úgy határozott, hogy megnagyobbíttatja melleit. Döntését azzal indokolta, hogy pont olyan jól akar kinézni, mint ahogy érzi magát.  A 12 unokás és 13 dédunokás nagyinak a mellbimbóit kellett picit feljebb helyezni és a méretet finoman megnövelni. A nő utólag megbánta, hogy nem mert nagyobb kebleket kérni. Persze nem ő az egyetlen, aki élete őszén dönt a mellimplantátum mellett, Amerikában rajta kívül tavaly több mint kétezer 65 év feletti nő vállalta a beavatkozást.

85 évesen a leghajlékonyabb

Bette Calman
Bette Calman

 

Jóval 80 fölött van Bette Calman is, aki úgy hajtogatja testét, hogy attól minden második fiatal elszégyellné magát. Az ausztrál jógaoktató gond nélkül áll fejen, de két tenyéren is megtartja magát. Egyetlen jógapóz se fog ki rajta, negyven év rutin van a háta mögött.

91 évesen milliárdos

 

Anne Cox Chambers - foto: forbes.com
Anne Cox Chambers
Fotó: forbes.com

Anne Cox Chambers nem futotta le a maratont, súlyokat se emelget, rekordot bankszámlájának nagyságával döntött: a 91 éves amerikai nő, a Rich-Bastards 90 fölötti milliárdosok toplistája alapján a leggazdagabb dédimama. 17 újság, 15 tévécsatorna és 86 rádióadó tulajdonosa.

92 évesen futotta le a maratont

Gladys Burril
Gladys Burril

Ő viszont lefutotta azt a bizonyost: az amerikai Gladys Burril szintén bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe. Tavaly 92 évesen 9 óra 53 perc és 16 másodperc alatt teljesítette a Honululu Maratont.  86 évesen kezdett edzeni a versenyre, de 90 és 91 évesen nem tudta teljesíteni a távot.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top