Életmód

Mást jelent a megcsalás nőnek és férfinak

Míg a pasikat jobban érdekli a megcsalás testi-fizikai vonala, a nők inkább az érzelmi félrelépésre ugranak – derül ki egy friss vizsgálatból.

A Cheaters (Csalók) című amerikai televíziós műsor alapján készült új felmérés szerint a férfiak számára a megcsalás elsősorban testi, a nők számára pedig érzelmi jelenség. Ennek oka az eltérő evolúciós motivációkban keresendő: a férfiak célja az, hogy olyan utódokat nemzzenek, amelyekről biztosan tudják, hogy a sajátjuk, a nőké pedig, hogy megőrizzék a biztonságot jelentő férfit maguknak.
„A férfi áldozatok első kérdése 57 százalékban arra vonatkozott, hogy történt-e testi megcsalás, a nők 71 százaléka pedig arra volt kíváncsi, hogy párjuk szereti-e a másik nőt. A féltékenység jellege egyértelműen magán viseli az evolúciós jellegzetességeket” – nyilatkozta dr. Kuhle, majd hozzátette: „A nők ugyanakkor csak 29 százalékban voltak kíváncsiak a testi megcsalásra, a férfiakat pedig csak 43 százalékban érdekelte az érzelmi háttér.”

A kutatás részletes leírása a Personality and Individual Differences című online szaklapban olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top