Életmód

Mitől vonzó a férfi? És mitől a nő?

Egy mosoly biztos recept a hódításhoz? Attól függ, melyik nem alkalmazza. A British Columbia Egyetem kutatói bebizonyították, a nőket és a férfiakat épp ellentétes arckifejezések, mozdulatok hozzák lázba.

Férfiak a nőkről
Boldogság: A férfiak többsége a mosolygós nőket találta a legszexisebbnek. A csábosan kivillanó fehér fogsor látványát ők ugyanis úgy értelmezik, hogy a nő nyitott, érdeklődő, elérhető és meghódítható. Ha ehhez még egy kedves szempillantás is társul, akkor biztosak benne, hogy előbb-utóbb az ágyba is becsalogatható.
Szemérmesség: A szégyenlősség vonzereje a lányoknál két dologban gyökerezik. Az egyik a társadalmi elvárás a nők alárendeltségével kapcsolatban, a másik pedig, hogy ettől megbízhatónak, erkölcsösnek tűnnek. De ehhez elég néhányszor szendén lesütni a szemet, aki ugyanis túlzásba esik, az elijeszti az udvarlókat.
Büszkeség: A férfiak nem tartják a céltudatos, büszke nőket kevésbé szépnek mosolygós és szégyenlős társaiknál, de ha megérzik, hogy a hatalmon osztozni kell, ösztönösen távolságtartóvá válnak. Érthető is, mert nem ezeket a tulajdonságokat keresik egy nőben. Ám ne felejtsük el, amit egy férfi vonzónak talál az első pillanatban, nem feltétlenül azt keresi egy hosszú távú kapcsolat kialakításánál.

Nők a férfiakról
Büszkeség: A férfi atléták nemcsak kiváló teljesítményük miatt foglalhatják el a dobogó legfelső fokát. A kutatásból kiderült, hogy az a diadalittas póz, amiben a győzelmet követően feszítenek, vonzerejüket is a csúcsra juttatja. Azok a férfiak, akik sikeresnek, magabiztosnak tűnnek, a nők számára jó családfenntartók szuper génekkel.
Szemérmesség: Aki nyugodtnak, tartózkodónak, ám határozottnak mutatja magát, azt a nők becsületes, értéktisztelő férfinak vélik. De a kutyakölyök-arckifejezés nem mindig jön be, hiszen nem sok izgalmat sejtet.
Boldogság: A kedves és vidám fiúk alulmaradtak vonzóság tekintetében. A vizsgálat azt mutatta, a mosoly kevésbé dominánsnak tünteti fel őket. A nők pedig lelombozódnak, ha az erő hiányát érzékelik. Emellett a csalfa mosoly azt jelzi, a férfi csak egy pásztorórához keres partnert, majd újra vadászni indul.

Az írás a Nők Lapja Psziché legfrissebb számában jelent meg.
A tartalomból:
Szeress, beszélj, házasodj!

  • Barátság extrákkal – Szex szerelem nélkül
  • Mit árul el  a szemünk?
  • Veszedelmes viszonyok – avagy a férfi-nő barátság kockázatai
  • Buddha és a szerelem – Beszélgetés Ole Nydahl lámával a boldogságról
  • Mitől vonzó a férfi és mitől a nő?
  • Hosszú és boldog párkapcsolat?
  • Amikor nem jön össze a baba…

Ha előfizetnél a magazinra, itt és most megteheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top