Életmód

Mutasd a füled, megmondom, milyen vagy!

Ha pici a füled, bizonytalan, ha húsos a fülcimpád, akkor esetlen vagy – a fültipológia szerint. A tied milyen?

Füle picit talán nagyobb az átlagnál, külső íve szép, szabályos, amit középen egy aprócska dudor szakít félbe. Fülkagylójának belső kontúrjai, a kis porchegyek éles ívben váltják egymást, ami alul egy kisméretű fülcimpában végződik. Valahogy így néz ki párom hallószerve, aki fülformája alapján finom személyiség, szeret fantáziálni, munkájában pedig kitartó ember – legalábbis ezt állítják azok a kutatók, akik szerint a fül a személyiség lenyomata. 

Mutasd a füled, megmondom, milyen vagy!

A vizuális füldiagnosztikára épül az a kutatási terület, ami a fül formája, struktúrája és mérete alapján következtet az egyes személyiségjegyekre – írja a német orvosi portál, a Gesundheitsspiegel –, ahhoz azonban, hogy mélyebb  jellemvonásokra is következtetni lehessen, laikus szemlélődés helyett a fülstruktúra precíz elemzésére van szükség. A kutatók ilyenkor a fül méretét és alapformáját határozzák meg; a fület három – felső, középső és alsó – vizsgálati szakaszra bontják, majd a fül öt legfontosabb területét – külső fülszegély, belső szegély, fülkagylóüreg, fülcimpa, a hallójárat alján található árok – veszik górcső alá.

A fül olvasásakor állítólag olyan jellemvonásokra tudnak következtetni, mint a teljesítménykényszer, a kisebbségi komplexus, az önbizalomhiány, vagy éppen a érzelmesség, a kreativitás, netán az erőszakosságra való hajlam. Érdekes például, hogy néhány karakteres „fülvonás” bizonyos munkakörökben kimondottan jellemző.

Az ideális fül

Mutasd a füled, megmondom, milyen vagy!A fül kutatói szerint a külső fülszegély az ember vitalitását, gondolati és érzelmi világát tükrözi, míg a belső fülszegély a személyiség sokszínűségét, az egyéniség megmutatkozását jelöli. A fülüreg a kulturális, szellemi, muzikális érdeklődést, kíváncsiságra való hajlamot és a megfigyelőképességet mutatja. A fülszegélyárok végén található bevágás a koncentrációs képességre, a gondolkodásmódra, az érzelmi életre és az akaraterőre enged következtetni, míg a fülcimpa az emóció, a szabadságvágy fokát mutatja.

A fül nagyságát illetően nagy, közepes és kis méretű fülek között tesznek különbséget – a viszonyítás alapja a fejméret. Szakemberek szerint a fül tulajdonosa pozitív személyiségjegyekkel rendelkezik, ha a fül felső része határozott kontúrú, a fülszegély nem túl húsos, és nem is túl vékony. Ideális füllel van dolgunk továbbá, ha a belső szegély erős felépítésű, ami minél nagyobb fülszegély-alagutat keretez, a fülszegély-alagút végén található vágás pedig jól látható.

Mutasd a füled, megmondom, milyen vagy!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top