Életmód

650 kalóriányit nassolunk munka közben

Egy csoki a büfében a kávé mellé, néhány szem chips a kollégától, délután meg egy zacskó keksz, csak mert olyan nehezen telik le a munkaidő. Nálad is hasonló a helyzet egy átlagos munkanapon?

650 kalóriányit nassolunk munka közbenReggelire csak gyümölcs és müzli, ebédre meg egy könnyű saláta? Hiába minden igyekezet, ha közben lecsúszik az a kalóriamennyiség, amelyet a főétkezésekkel megspórolnánk. Kiderült ugyanis, hogy akár 650 kalóriányi nasit is elcsipegetünk munka közben, ami egy átlagos fizikumú nő napi ajánlott kalóriabevitelének egyharmadát jelenti. A nemrég elvégzett felmérés során közel kétezer, teljes munkaidőben dolgozó brit nőt kérdeztek meg.

A válaszokból kiderült, hogy az irodában dolgozó nők 87 százaléka előszeretettel nassol az íróasztalánál, és 51 százalékuk 650 és 750 kalória közötti mennyiséget fal be rágcsálnivalókból. A megkérdezett nőknek néhány százaléka még ennél is többet, akár 850–950 kalóriát is elcsipeget ilyen-olyan édesség formájában. A résztvevőknek úgy a tizede fegyelmezettebb: ők 150–250 kalóriányi nasit vallottak be.

És ami a legszebb, bár egyáltalán nem meglepő: a legtöbben nem azért eszünk, mert éhesek vagyunk, hanem egyszerű unaloműzésből. Legalábbis a válaszadók fele ezért nyúl a chipses vagy kekszes zacskó után, egy kis részük pedig a társaság miatt eszeget. És hogy mit? Nyilván nem meglepő, hogy legtöbben a csokit, a kekszeket és a gyümölcsöket részesítik előnyben. A megkérdezettek kétharmada azt is elmondta, hogy a munkahelyén sokkal hajlamosabb nassolni, mint otthon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top