Életmód

Mi izgatja a nőket?

Nem a hasizom és a férfias arcél, sokkal inkább az egészséges immunrendszer az, ami egy férfit vonzóvá tesz a nők szemében – állítják skót kutatók.

A több tesztoszteronnal rendelkező férfiak általában izmosabbak, de a Nature Communications múlt heti kiadásában megjelent új tanulmány szerint erősebb immunválaszokat is adnak.
Az eredmény arra utal, hogy a nőket valószínűleg azért vonzzák a férfias arctípusok, mert a macsó kinézet jó egészséget jelez. Az Abertay Egyetem kutatói Fhionna Moore vezetésével 74 húszas éveiben járó fiatal férfitól kértek vérmintát közvetlen első hepatitisz-B-védőoltásuk első dózisa előtt és után. Az oltóanyag hatására az immunrendszer antitesteket hoz létre a vírus ellen. A kutatók ezeknek az antitesteknek a szintjét mérték a tesztoszteron és a kortizol stresszhormon szintjével együtt.
Ezután 94 szintén a húszas éveiben járó nő a résztvevő férfiakról készült fényképek alapján 10 pontos skálán értékelte vonzerejüket. A kutatók a hepatitisz-B-antitestek révén mért immunválasz, a hormonszintek és a vonzerő közötti összefüggést vizsgálták. Az eredmények azt mutatták, hogy a magas tesztoszteronszint mind a szexi arccal, mind az erőteljes immunválasszal összefügg.
A legerősebb immunválaszt adó férfiakat vonzóbbnak értékelték, mint azokat, akik gyenge immunválaszt adtak. A tesztoszteron és a vonzerő összefüggése az alacsony kortizolszinttel rendelkező férfiak esetében bizonyult a legerősebbnek, ami arra utal, hogy a stressz károsan befolyásolja az immunrendszert, és ezáltal a nők szemében a férfi vonzerejét is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top