Életmód

Minden idők legmelegebb nyara jön?

Már a tavalyi nyár is tikkasztó volt, de idén egészen extrém meleget jósolnak a kutatóintézetek – különösen a Kárpát-medencében.
Nagy meleget jósol több intézet is
Nagy meleget jósol több intézet is

A március még átlagosnak ígérkezik, aztán a megszokottnál jóval melegebb és szárazabb hónapok jönnek. Igen ritka, hogy az összes kutatóintézet előrejelzése megegyezik abban, hogy a megszokottnál is melegebb nyárra kell felkészülni – közölte a Greenfo online környezetvédelmi magazin.

Az egyik legmegbízhatóbb előrejelző az amerikai NOAA (Nemzeti Óceán és Légkörkutató Ügynökség) ráadásul éppen a Kárpát-medencére jelez extrém forró nyarat. A júliust és augusztust leginkább egy hűs medencében kéne eltölteni, az előrejelzések szerint két hónapon keresztül tetőzik majd a rendkívüli forróság. Arról pedig, hogy majd egy kis eső enyhíti a nagy meleget, ne is álmodjunk, állítólag alig esik majd. Csak abban bízhatunk, hogy ezúttal (is) tévednek az időjósok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top