Életmód

Függő játszma

Mi az, ami kimozdíthat egy társfüggőt mérgező kapcsolatából? Te képes vagy a szerelemért mindent feladni? És vajon hogyan állhatsz a saját lábadra? A legfrissebb Nők Lapja Pszichét Akovács Éva főszerkesztő ajánlja.

Függő játszma„Nem bírok nélküle élni. Megőrülök a szokásaitól, talán már nem is szeretem, de nem tudom elhagyni. Azt ne is tanácsolják, hogy költözzek el, mert képtelen vagyok rá.” Meglepően sok olyan levelet kapunk, amelyben arról számol be írója, hogy évek óta rossz kapcsolatban él, mégsem lép ki belőle. Mert fél, hogy egyedül marad, hogy nem kell már senkinek. A rettegés az egyedülléttől bármire rábírhat valakit. A megfelelni vágyás mindent legyőz, azt kell szeretni, amit a másik. Számtalan olyan példát láttunk már, hogy valaki hirtelen entellektüel lesz: múzeumba, művészmozikba jár párjával, tévét nem tartanak, mert az csak mérgez – aztán szakításuk után a következő szerelemben ő lesz a legnagyobb partiarc, és kéz a kézben nézik a délutáni sorozatokat. Nem csak a nyelvtanban van teljes hasonulás. A társfüggő életében a legfontosabb helyet a párja tölti be. Nem kell más, csak amit ő akar, nincs más társasága, csak a szerelme baráti köre, retteg, hogy elveszíti a kapcsolatot, ezért bármit elvisel. Sokszor tényleg bármit. És ekkor kell a segítség. Ebben a számunkban összegyűjtöttük, mi az, ami kimozdíthat egy társfüggőt mérgező kapcsolatából.

Függő játszmaA legfrissebb lapszám tartalmából: 

  • Cyberözvegyek – Férjük inkább a laptopjával bújik ágyba
  • Miért fontos, hogy kapcsolatban éljünk?
  • Egy pánikbeteg fiú vallomása
  • Tavaszi tisztítókúrák
  • Méltósággal megöregedni
  • Csúfolják a gyerekem

    Ha szeretnél előfizetni a magazinra, itt megteheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top