Életmód

2×5 tipp tavaszi tisztítókúrához

Ha szinte mindennap morcosan ébredsz, sokszor fáj a fejed, a hasad, és nincs erőd megmozdulni se, akkor itt az ideje egy tisztítókúrának. A böjt szellemileg és lelkileg is megtisztít, sőt a felesleges kilókat is leadhatod.
Állítsd össze a napirended!  


2x5 tipp tavaszi méregtelenítéshezReggel
Felkelés után pozitív gondolatokkal hangolódj rá a napra! Mondogasd a következőket: „Könnyű napom lesz! Nincs szükségem szilárd ételre. Jót teszek a testemmel és a lelkemmel. Nem kell főzni, így több időm marad magamra.” Majd rögtön láss is hozzá a kényeztetéshez: kezdj zuhanyzással, és közben masszírozd át magad luffakesztyűvel. Körkörös mozdulatokkal dörzsöld át a tested a lábfejtől a szív irányába haladva. Ez fokozza a véráramlást és segíti a salakanyagok távozását. Aztán kend be magad élénkítő rozmaringolajjal, majd nyugalomban fogyaszd el a reggeli italodat!

Délben
Tempósan gyalogolj 15 percet a szabadban! Közben lélegezz jó mélyeket, hogy a szervezeted bőségesen kapjon oxigént a zsírégetéshez. Délután ha van rá lehetőséged, akkor pihenj egy félórát. Takarózz be, és tegyél melegítő palackot a hasadra, hogy segítsd a máj méregtelenítését. A munkahelyeden pedig adj magadnak pár perc szünetet, és végezz meditációs gyakorlatokat, masszírozd át a hasad körkörös mozdulatokkal, és közben csukd be a szemed.

Este
Felejtsd el a tévézést, koncentrálj inkább magadra! Ülj be egy meleg fürdőbe, gyújts gyertyákat, és igyál egy csésze nyugtató citromfűteát.

Éjszaka
Korán feküdj le, mindenképpen éjfél előtt, ugyanis az epehólyag és a máj este 11-től méregtelenít a legaktívabban! Alaposan szellőztesd ki a hálószobát, mielőtt álomba szenderülsz!

Válassz kúrát!

Buchinger
A 2-4 hetes diéta idején csak gyógyteákat, ásványvizet, zöldség- és gyümölcslevet lehet fogyasztani. A program alatt intenzív mozgásterápia, légzőgyakorlatok, masszázsok és többek közt kineziológus, pszichológus segítik a böjtölést.

Mayr
Az osztrák orvos nevéhez köthető böjt a speciális étrend mellett hasi masszázst, illetve beöntést vagy hashajtást is tartalmaz. Célja az emésztőrendszer tehermentesítése és a szervezet salaktalanítása. A kúrának 3 fokozata van, amelyek közül az orvos választ a páciens alapos kivizsgálását követően.

Breuss
A szigorúan szakember felügyelete mellett végezhető böjt alatt kizárólag gyógyteákat és zöldségleveket lehet kortyolgatni, szertartásszerűen, meghatározott időben és mennyiségben. A 42 napig tartó program része az intenzív fizikai munka is. Látványos gyógyulásokat eredményezhet a daganatos megbetegedések kezelésében is.

Airola
Frissen préselt levek fogyasztásával és beöntéssel indul minden nap. A kellemes részét pedig a masszázs, a mozgás és a hideg-meleg vizes váltófürdő alkotja. Nyugodt környezetben, a munkahelytől távol érdemes belekezdeni.

Schroth-kúra
A kizárólag növényi eredetű táplálékokból a nők naponta 600, a férfiak pedig 700 kalóriát fogyaszthatnak. A szénhidrátban viszonylag gazdag, zsír-, fehérje- és sószegény étkezést, valamint az öngyógyító folyamatokat beindító kezeléseket szigorú orvosi vizsgálat előzi meg. A kúra időtartama egyénre szabott.

2x5 tipp tavaszi méregtelenítéshezAz összeállítás a legfrissebb Nők Lapja Pszichében jelent meg.

A tartalmából:

  • Cyberözvegyek – Férjük inkább a laptopjával bújik ágyba
  • Miért fontos, hogy kapcsolatban éljünk?
  • Egy pánikbeteg fiú vallomása
  • Méltósággal megöregedni
  • Csúfolják a gyerekem

    Ha szeretnél előfizetni a magazinra, itt megteheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top