Életmód

Egyre többen plasztikáztatják az állukat

Ma már alig találni olyan felületet az emberi testen, amire ne tette volna rá a kezét a plasztikai sebészet, most éppen az áll átfaragása megy divatszámban.

A plasztikai sebészet műfaján belül az állszobrászat a legerősebben fejlődő terület. Egyedül az Államokban több mint húszezer páciens kért más állat orvosától – a kliensek között pedig legalább annyi a férfi, mint a nő – olvasható a American Society for Aesthetic Plastic Surgery közleményében.

Előtte-utána képekért kattints íKat Winsletre!
Előtte-utána képekért kattints Kate Winsletre!

A legtöbben azért döntenek az állplasztika mellett, mert a beavatkozással jelentősen fiatalítható az arc, éppen ezért legtöbbször más beavatkozásokkal – például orrplasztikával és ráncfelvarrással – együtt kérik. Az esetek többségében az állhoz akkor kell hozzányúlni, ha más arcterületekhez képest nagyok a méretbeli aránytalanságok, például az orrhoz képest túl kicsi az áll. A szakember a nagy aránytalanságok ellensúlyozására vagy egy implantátummal növelik az áll méretét, vagy éppen lefaragnak a csontból. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top