Életmód

Munkamániában beelőztük a pasikat

Különösen azok a nők kompenzálnak munkával, akik nem érzik elég vonzónak magukat. Legalábbis egy friss kutatás szerint.

A nők többségének a karrier fontosabb a pasiknálMíg a másfél évtizeddel ezelőtti felmérések során még minden korosztály úgy nyilatkozott, hogy a karriernél fontosabb számára a kiegyensúlyozott magánélet, a házasság, illetve a család, addig a Pew Kutatóintézet friss kutatása szerint a fiatal nők kétharmadánál ma már a munka és a karrierépítés áll az első helyen, míg a férfiak 59 százaléka számára ez a prioritás – írja a Huffington Post. Eszerint tehát manapság már a nők között több a karrierista, mint a férfiaknál.

A 36–64 éves nők körében szintén felértékelődött a karrier a korábbi évekhez képest: 42 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy minden elé helyezik a munkájukat, míg 1997-ben még csak 26 százalék állította ezt.

Egy másik, a Texasi Egyetemen készült, néhány hete publikált tanulmány szerint különösen azok a nők koncentrálnak elsősorban a karrierjükre, akik úgy érzik, hogy az átlagnál kevésbé vonzóak a férfiak számára, és ezt a munkahelyükön nyújtott teljesítménnyel és jó keresettel igyekeznek kompenzálni, késleltetve a családalapítást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top