Életmód

Megtalálták a tökéletes arcú nőt

Megvan az a hús-vér nő, akinek arckoordinátái a tökéletes határait súrolják. Nekünk tetszik.

A 18 éves diáklány, Florance Colgate nem is sejtette, hogy milyen adottságokkal áldotta meg az ég, arca ugyanis szinte tökéletes – és most nem egy zsűri szubjektív értékelésről van szó, bonyolult számítógépes számítások alapján lett ő a tökéletes – írja a német hírportál, a Welt.

Florance Colgate
Florance Colgate, avagy a tökéletes arc
Fotó: welt.de

Egy brit tévéműsorban keresték a hibátlan arcot, ami megfelel a matematikai szépség képletének. Nyolcezer jelentkező közül a számítógép választása Florance-ra esett. A lány arca szinte teljesen szimmetrikus, szája, orra és szemei tökéletes távolságra vannak egymástól, a két pupilla távolsága pedig fele akkora, mint a fülek közötti távolság. A szemek és a száj közötti távolság egyharmada a hajtő és ajak közötti távolságnak. Persze a hajszálpontos paramétereket nem tudta elérni, de a jelentkezők közül matematikailag ő volt a legszebb. 

Többen vannak a tökéletesek

A matematikai számítások alapján nem csak Florance arcát dobta ki a gép, Shania Twain énekesnő, Liz Hurley és Jessica Alba színésznők arca is szinte tökéletesen megfelelnek a képletnek. 2007-ben Kelly Brook modellt számolták tökéletesnek, akinek nemcsak az arca volt hibátlan, de a teste is, a csípő- és derékmérete, valamint a lábhossza is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top