Életmód

Már a táska és a barnító krém is hizlal

A rosszul megválasztott táska, a barnítókrém használata, vagy épp a leggings és a tűsarkú viselése is hízáshoz vezethet. De miért is?

Hizlal a táskaÓriástáska

Michael Prager plasztikai sebész szerint a túlságosan nagy méretű táskák rendszeres viselése, különösen ha azokat mindig ugyanazon vállunkon hordjuk, nem csupán gerincferdülést, de egyenlőtlen zsíreloszlást is eredményezhet, ami torzítja az alakot, sőt további súlygyarapodáshoz is vezethet.

Barnító krém

Egy svéd kutatás szerint a barnító krémekben gyakran nagy mennyiségben előforduló úgynevezett ftalátok hajlamosítanak az elhízásra és a cukorbetegség kialakulásának esélyét is növelik. Ezek a vegyszerek ugyanis a bőrön keresztül felszívódnak, a véráramba jutnak és hasonló módon zavarják össze a hormonháztartást, mint a pubertás vagy a klimax, amikor szintén nem ritka a hirtelen súlynövekedés.

Leggings

A leggings még mindig trendi, és vélhetőleg egy darabig az is marad, ám ha túl gyakran viseljük a szűk és feszes holmit, az összeszorítja a combot, a feneket, illetve a hasat, és lényegében elvégzi azt a munkát, amit az izmoknak kellene, ennek következtében az izmok „elkényelmesednek”, a zsírpárnák pedig könnyedén felszaladnak ezekre a testtájakra – hívta fel a figyelmet egy brit lapban egy gyógytornász, Sammy Margo.

Tűsarkú

Bár a tűsarkú optikailag vékonyabbnak mutat, hosszabb távon azonban pocakossá válhatunk tőle. Az ilyen lábbelik viselése ugyanis megváltoztatja a testtartást, előredönti a medencét és meggyengíti a has izomzatát.

A lista vicces, de mi azért továbbra is a két étkezés közben betolt kekszet, és az este „csak mert vacak napom volt” felkiáltással megevett plusz adagot okoljuk…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top