Életmód

Természetes megoldás a kiegyensúlyozott bélműködésért

A Lepicol étrend-kiegészítő készítmény idén májustól a Nők Lapja Egészség magazin ajánlásával kerül forgalomba. A benne található egyiptomi útifűmag héjának rosttartalma segít fenntartani az egészséges bélműködést, fogyasztásával segítheti rostszükségletének biztosítását.

Természetes megoldás a kiegyensúlyozott bélműködésértA Lepicol hármas összetételénél fogva hozzájárul a rendszeres, kiegyensúlyozott bélműködéshez. Vízoldékony rostokat, probiotikus baktériumokat és a növekedésüket segítő prebiotikumot is tartalmaz, így megbízható és hosszú távú segítséget nyújt a hétköznapokban.

Egyiptomi útifűmag-héj  (Psyllium husk)

Oldható rostanyag tökéletes forrása az Egyiptomi útifűmag-héj, amely vízből képes a saját tömegének a hússzorosát magába szívni. Az így keletkezett kocsonyás anyag lágyítja a székletet és gyengéden segít a belek tisztán tartásában. A gélből a vizet még a vastagbél sem tudja elszívni. A rostok vizet kötnek meg, ez növeli a béltartalom tömegét és elősegíti a bélmozgásokat. A lágy zselé segít a toxikus anyagok eltávolításában, valamint segít megelőzni, hogy ezek az anyagok hosszú időt töltsenek a belekben.

Ugyanakkor ez a nedves környezet termékeny táptalaj a hasznos baktériumok szaporodásához, megakadályozza, hogy a kórokozók többségbe kerüljenek.

Az egyiptomi útifű maghéj kíméletes módon, hashajtás nélkül varázsolja egyenletessé a bélműködést, összerendezi a bélmozgásokat, síkossá teszi és ezáltal védi a nyálkahártyát.

Probiotikumok – jótékony baktériumok, melyek a normál bélflóra részei

Probiotikumnak nevezzük azokat a baktériumokat, melyek szájon keresztül bejutva, élve  kerülnek a vastagbélbe, majd ott megtapadva (kolonizáció) a gazdaszervezet számára hasznos funkciót töltenek be.

A belek és az ott élő baktériumok, azaz a bélflóra egy olyan egyensúlyi állapotban van, amelyet külső hatások könnyen felborítanak. Ezek közül a legjelentősebb tényezők: antibiotikumok szedése, kemoterápia, radiológiai kezelés, stressz, helytelen táplálkozás, vagy betegségek.
A bélben élő jótékony baktériumok csökkentik annak esélyét, hogy ott a kórokozók tartósan megtelepedjenek. Minél nagyobb számban vannak jelen a hasznos baktériumok, a bélrendszer annál ellenállóbb a fertőzésekkel szemben.

A Lepicol ötféle jótékony hatású probiotikumot tartalmaz, melyek javítják a bélrendszer mikrobiológiai egyensúlyát.

Természetes megoldás a kiegyensúlyozott bélműködésért

Prebiotikumok – tápanyagok a jótékony baktériumok számára

Vannak olyan növényi kivonatok, amik a hasznos, probiotikus baktériumok számára emészthető tápanyagok és elősegítik a szaporodásukat. Képviselőik oligoszacharidok (2-9 egyszerű cukormolekulából épülnek fel), melyek megtalálhatók a hagymafélékben, articsókában, zabpehelyben, búzában, anyatejben, érett sajtokban.

Ilyen például az inulin, mely a Lepicolban is megtalálható.
Az inulin az emberi szervezet számára emészthetetlen poliszacharid, mely nagy hatékonysággal köti meg a nedvességet, csekély mértékben szívódik fel a belekből és segíti a hasznos baktériumok növekedését.


Lepicol – Az eredmény: könnyű, laza széklet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top