Életmód

Életveszélyes szeretőt tartani?

Sokkal nagyobb eséllyel kapnak szívinfarktust a középkorú pasik a fiatal szeretőik karjaiban, mint a feleségükében. Olasz tudósok figyelmeztetik a világ férjeit a legújabb kutatási eredményükkel.

Életveszélyes szeretőt tartani?„Távol az otthontól, egy fiatalabb szeretővel nagyon veszélyes lehet” – állapították meg az olasz florence-i egyetem kutatói a Daily Mail beszámolója szerint. Bár az nem derül ki pontosan, honnan vették az adatokat, de a kutatók azt állítják, sokkal több középkorú férfi kap szívinfarktust, ha ifjú szeretőjével hetyeg, mintha a feleségével tenné. Ezt átfordíthatjuk úgy is, hogy sokkal nagyobb biztonságban van az a középkorú pasi, aki csak a feleségével bújik ágyba.

„Sokkal nagyobb erőfeszítésnek van kitéve a férfi szíve, amikor egy fiatalabb szeretőt akar kielégíteni – egyrészt mert valószínűleg többször kell helytállni, mint otthon, másrészt mert stresszel, hogy sikerül-e bizonyítania, hogy van olyan aktív szerető, mint egy fiatal pasi” – mondta egy kutató, Alessandra Fischer. A legviccesebb része a kutatásnak az, hogy egyes tudósok azt feltételezik, hogy a szívinfarktushoz az is hozzájárul, hogy a hűtlen pasinak lelkiismeret-furdalása van…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top