Életmód

Külseje miatt bántják az élsportolót

Hiába a nemzet büszkeségei, egyre több sportolónő válik a gonosz kommentelők áldozatává.
Rebecca
Rebecca Adlington
Fotó: dailymail

Azt hihetnénk, hogy példátlan kitartásuk és teljesítményük miatt az élsportolók egy egész ország tiszteletét és támogatását élvezik, de csalódnunk kell: egyre több sportoló válik gonosz kritikák, anonim kommentelők áldozatává.  

Az olimpiai bajnok brit úszónőt, Rebecca Adlingtont sem az aranyérme miatt méltatják, hanem külseje miatt bántják; számos portálon és a Twitteren is alkata miatt szóltak be neki. „Korábban mindig elolvastam, hogy miket hordanak össze rólam, de hamar rájöttem, hogy jobb, ha nem teszem. Undorító. Feladtam. Csak elszomorít vagy felbosszant” – nyilatkozta a 23 éves úszónő, aki rendszeresen használta a „blokkolás” gombot, hogy ezzel is letiltsa azokat, akik gonoszkodtak vele.

„A legtöbben a külsőm miatt szólnak be, aminek semmi köze ahhoz, hogy a versenyek során hogyan teljesítek. A külsőm ellen nem tudok tenni, nem tudom megváltoztatni. Ilyen vagyok!” – nyilatkozta az angol nyelvű magazinnak, a Daily Mailnek, és hozzátette, a 2012-es londoni olimpián kerülni fogja a világhálót. 

A fiatal sportolót nemcsak az anonimitás mögé bújó kommentelők bántották, 2009-ben Frankie Boyle humorista a BBC műsorában tett sértő megjegyzéseket.  A lány akkor így reagált: „Nőként ez nagyon nehéz. Míg a férfiakat nem bántják a külsejük vagy a testsúlyuk miatt, addig a nőket nagyon sok kritika éri.” Nem ő az egyetlen profi sportoló, akit bántanak a kommentelők, nemrég Jessica Ennis héttusázót kövérezték le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top