Életmód

Szilícium és szépség

A természetes hidratálás forrása, a Jana természetes ásványvíz több más létfontosságú ásványi anyag mellett szilíciumot is tartalmaz, melyet a "szépség tápanyagának" tartanak, mivel elősegíti a bőr, a haj és körmök egészségét.

Közismert tény, hogy a helyes táplálkozás a legfontosabb meghatározó tényezője annak, hogy érezzük magunkat belülről, és hogy nézünk ki kívülről. Bizonyos vitaminok és ásványi anyagok közvetlen befolyással bírnak az erek működésére, a sejtregenerációra, a salakanyagok kiválasztására és annak a finom kollagén szerkezetnek a kiegyensúlyozására, mely megőrzi a bőr, a haj és körmök makulátlan egészségét.

Szilícium és szépség

Ezen ásványi anyagok egyike a szilícium, mely létfontosságú az egészséges csontok és kötőszövetek számára. Habár a szakértők között még nincs egyetértés arról, valóban esszenciális nyomelem-e, illetve mekkora az ajánlott napi beviteli értéke, az mégis meglehetősen bizonyos, hogy jelentős szerepet játszik a bőr szerkezetét alkotó legfontosabb fehérje, a kollagén szintézisében.

A szilícium legfőbb élelmi forrásai a teljes kiőrlésű gabonafélék és a gyökérzöldségek, de megtalálható a Jana természetes ásványvízben is. Becslések szerint a naponta elfogyasztott táplálékkal átlagosan 30 mg szilíciumot veszünk fel. A Jana ásványvizet szintén a nyomelemek egyik forrásának tekinthetjük.

Bár a szilícium szépséget tápláló szerepe nem teljesen nyilvánvaló, mégsem szabad figyelmen kívül hagynunk, mivel ettől a nyomelemtől függ a haj, a bőr és a köröm ereje és szépsége. A szilícium valójában nemcsak azt teszi lehetővé, hogy testünk szerkezete fenntartson minket: természetes szépségünk fenntartását is segíti.

Életkortól függetlenül mindnyájunknak szüksége van szilíciumra. Fontos, hogy ellássuk a szervezetet a szilícium élelmi forrásaival mind az élet korai szakaszában, mind az öregedés során, amikor a szövetek szilíciumtartalma általában hirtelen csökkenni kezd. A szilícium jelentősen befolyásolja mindazon ásványi anyagok felszívódását, melyekre testünknek az egészség fenntartásához szüksége van.

A Jana több más létfontosságú ásványi anyag mellett szilíciumot is tartalmaz: úgy tartják, ez a „szépség tápanyaga”, mely nagyban hozzájárul az élet minőségéhez!

 

További információk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top