Életmód

33 fokos kánikula lehet hétvégén

Vasárnap viszont jégesőkkel csaphat le ránk a zivatar. Jó hír, hogy jövő héten kevésbé kell majd megsülnünk munka közben.

33 fokos kánikula lehet hétvégénA hét utolsó munkanapján átlagos nyári időjárás valószínű és hétvégén is ugyanerre számíthatunk az Időkép jelentése szerint. Csak a nyugati megyéinkben alakul majd valamivel alacsonyabban a csúcshőmérséklet, keleti, délkeleti tájainkon a 30°C-ot is több helyen átlépjük, délkeleten nem lesz ritka a 32-33°C sem.

Az érkező meleg levegő kezdetben többnyire száraz lesz, így pénteken országszerte sok napsütésre van kilátás, csupán az esti, éjszakai órákban sodródhat be az északi, északnyugati tájainkra egy-egy zivatar, és főként a Kisalföldön viheti el a szalmakalapunkat a szél, mivel errefelé viharossá fokozódhat az északnyugatira forduló légmozgás.

Jégeső és zivatar közeleg

Szombaton újra megközelít minket egy hidegfronti hullám, ami már napközben, de elsősorban az esti órákban hozhat záporokat, zivatarokat. Az igazán heves események azonban főként vasárnap valószínűek, úgyhogy szombaton még bátran vállalkozhatunk szabadtéri programokra. A hét utolsó napján sokfelé kell számítani zivatarok kialakulására, több helyen lehet felhőszakadás, szélvihar, és nagyobb, akár 2-3 cm-t is meghaladó méretű jég eshet. Egy újabb hidegfrontnak hála, a következő hét elejére néhány fokkal hűvösebbre fordul az idő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top